За зелен хайвер в Суходол

Не сме почнали да си търсим парцел за следващата къща, в Суходол отидохме, за да гледаме един мотопед. Мотопеда не го видяхме, защото се оказа, че улица “Кирил Христов” има не само в Суходол (въпреки убедеността по въпроса на гугълските карти и BGMaps). Фирмата за мотопеди била в Кубратово, така че на нас ни остана да потърсим само зелен хайвер – и да поснимаме местните имоти, което така или иначе Кот беше планирала.

Когато си търсихме парцела преди време, пренебрегвахме Суходол заради миризливото сметище. При разходката там обаче така и не видяхме сметището, нито пък усетихме да мирише.  Кварталът май ще се окаже не лош вариант за търсещите парцел или къща около и в София.

pict0181

Има доста големи къщи с хубави огради и дворове.

pict0182

Комбинацията от два цвята стои добре при някои. Ние се отказахме от този вариант, защото нашата къща е доста по-малка.

pict0191

За разлика от Своге, тук повечето дворове са равни. Кот си хареса градинските джуджета и мисля да сложим и в нашия двор, но специално заради нея ще бъдат зловещи клоуни 🙂

pict0199

Почти всички улици в Суходол са асфалтирани и прави.

pict0207

Началото на квартала обаче (до околовръстния път) е шумна и индустриална зона. Навътре е доста по-добре за живеене.

pict0210

Накрая се подкрепихме в местния “Крайпътен рай”. Заведението е доста прилично, с добри цени и хубава безмесна кухня, което рядко се среща в по-крайните квартали.

44 thoughts on “За зелен хайвер в Суходол”

  1. Мотопеда не струва, по-добре вземете един запазен симсон 51 🙂

  2. Ами то май така ще стане, че чак до Кубратово не знам кога ще отидем. А ти иначе нещо конкретно ли имаш предвид тоя мотопед или просто не ти харесва на вид?

  3. на село са фенове на китайските моторетки (заради цените естествено)но много ги прегряват а и чупят окачвания. определено са слабички като качество.

    има една симсонка за 1500лв в мобиле.бг в момента, като нова е. Това определено си заслужава повече ако си фен на точно тоя тип моторчета (малко ретро и със скорости).

  4. 1500лв за Симсон е абсурд, независимо от състоянието. 20+ годишно, със ръчни скорости, независимо от състоянието – не мерси. А какво моторче да си вземете много зависи от това за какво ви е. Дали за до магазина или за до София. Като гледам баирите около вас обаче гледайте да имате запас от мощност, особено ако двамата се возите едновременно. Нищо не намеквам за кила, аз съм 134кг в момента хихихи. А може да помислите и за АТВ, зимата ще е голям купон. 🙂

  5. Двамата заедно сме 134 кила с дрехите, ама точно това е въпросът… ще можем ли да вземем баира, ако се накачулим вкупом на него + някакви покупки в раницата 🙂

    Иначе хлапетата в Своге мощно движат по баирите с някакви доста по-аланкат мотопеди и ATB-та, но те са по-лекички все пак. Баси, с какъв акъл им дават родителите, не знам… :-/

  6. АТВ-тата много харчат май, пък и не съм много наясно с какви регистрации се карат (изобщо има ли такива).
    Иначе симсончета харесах към 800лв, по-разумно ми звучи 🙂

  7. ами самият факт, че след 20 години все още вървят е показателен. Вече не ги правят такива…

    Това, че са с ръчни скорости си има чар..

  8. Аз не казвам че симсона е лоша машина. Казвам че 1500лв му е адски много, независимо от състоянието. А за ръчните скорости – чар има, но все пак сме 21 век, моторче от този клас със скорости е излишно неудобство.
    Прасунсен, аз продавам метаново пунто – ако те интересува кажи, междуградско 6лв/100км, по-скъпо от моторчето но все пак – кола, па и екологична. 🙂

  9. Титинчо, с категория М съм, това твоето не мога да го карам 🙂 Пък и за мотопед ми е меракът 🙂

  10. Аз само да се похваля – днес се роди дъщеричката ни Вероника. Няма по щастливи от нас! 🙂

  11. Честито и от мен. Да ви е жива, здрава, щастлива и късметлива
    Малко спам:
    Може би знаете, а може би не че името Вероника /ако не ме лъже паметта/значи “победоносна” освен това има и цвете с това име, т.е. може да празнува имен ден на цветница.

  12. Здравейте, Дани и Боби!

    Попаднах случайно на този пост, преглеждайки каква информация върви из нета за Суходол. Радвам се винаги, когато има вероятност в квартала да се заселят нови съседи. А и професионално съм зает с това (работя в агенция за недвижими имоти), за което предоставям малко информация – http://www.ImotiDoverie.com, ето и една фейсбук страничка – http://www.facebook.com/pages/Sofia-Bulgaria/IMOTI-DOVERIE-OOD/151718300115

    Относно криминалното сметище, можете да намерите повече информация на http://www.suhodol.org, а също и да бъдете активни като станете членове на местното екологичното сдружение! 🙂 Убеден съм, че скоро незаконното сметище ще е в историята. Все пак първото дело, заведено от Европейския съюз срещу България, е относно незаконността на това сметище – http://ec.europa.eu/bulgaria/documents/news/201109-1788bg.doc Моля, обърнете внимание, че това е документ, публикуван на сайта на Европейската комисия.

    Ще се радвам да ви бъда полезен, а и да ви приветствам с добре дошли в Суходол! 🙂

    С приятелски поздрави,

    Ивайло Кръстев
    krastev(at)imotidoverie(dot)com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *