430 лв за отпушване на канал в кухнята?!

Случвало ли ви се е да ви се запуши канал, да протече тръба или да ви наводният съседите? Е, на мен в последните 10 години са ми се случвали всички възможни ВиК проблеми. Опитвали сме се да се справяме с дреболиите сами, викала съм съседи и приятели да помагат при смяна на батерия или “връзване” на пералня, обаче… започне ли да капе от някъде, си знам, че ще трябва майстор, преди проблемът да е станал наистина голям.

Преди десетина дена ни се запуши тръбата на кухненската мивка. Опитахме с препарат и като че ли се оправи. След два дена пак беше запушена. Пак препарат – още 1 ден спокойствие – докато не забелязахме джвакащия балатум в коридора. Подовите настилки в квартирата ни са грубо положен директно върху плочата балатум, без да е залепен, със застъпване на парчетата и щом отворихме шкафа под мивката, където са тръбите, разбрахме, че мръсната вода от чешмата вместо в канала, бавно и славно си се процежда зад шкафовете и по пода… попива по бетона и ако не искаме в един хубав ден да пропаднем при съседите отдолу, ще трябва да вземем мерки.

Чудесно, обаче следващите дни бяха почивни, а не ни се чакаше до понеделник. Загубихме доста време в опити да се свържем с последния ни водопроводчик, който преди година, пак в почивен ден,  беше отпушил тоалетната само срещу 60 лв и ни беше оправил безплатно тоалетното казанче (не си сменяйте телефоните, бе хора… как ще ви открият доволните ви клиенти?), за това се наложи да търсим други майстори за ВиК услуги.

Голямото набутване

И така попаднахме на Адра-91*. В интерес на истината водопроводчикът дойде бързо – около час, след като се обадихме. Каза си тарифите веднага, след като погледна за какво става дума, което също ни се стори коректно. Сумите не бяха никак малки… между 100 и 180 лв, в зависимост от това дали е общо запушване (в частта, където е свързана и тоалетната) или е само за кухненската тръба, по-нагоре. Оказа се общо, така че преглътнахме по-високата сума и му казахме да действа.

После се оказа, че има някаква спукана част в сифона, която трябвало да се смени, за да спре теча в кухненския шкаф. Помигахме малко на парцали с Прасунсен, защото 60 лв за подмяната на една дреболия в сифона определено ни се стори множко, при положение, че нов сифон е 10-тина лв, обаче… да речем, че обикалянето по магазини и опитите да си го сменим сами няма да ни излязат по-евтино.

Излъганите камилчета ли?

В крайна сметка майсторът приключи и започна да смята:

  • 30 лв за идването (не знаехме, че се таксува отделно, но го преглътнахме и това),
  • 160 лв за отпушването,
  • 60 лв за сифона…
  • и още едни 180 лв, които така и не разбрахме за какво точно бяха и за които не бяхме известени предварително.

Очаквахме около 200 или малко над това… поне от разговора преди започване на работа бяхме разбрали, че това ще е максимума за нашия случай. Определено нямаше и някакви усложнения, за които да ни е казал и които да трябва да таксува накрая. И със сигурност не мислим, че по-скъпата техника, която съкращава и облекчава човешкия труд, нито сертификатите са повод да се оскъпява услугата…

Но бяхме толкова шашнати и изумени, че платихме без дори да се опитаме да спорим. Защото и ние не обичаме клиенти, които се пазарят след вече свършена работа. Не сме ВиК специалисти и нямаме представа колко сериозен е проблемът, какви са актуалните цени на частите и услугите и колко тежка е работата – за това се доверяваме на преценката на професионалистите. Водопроводчикът определено изглеждаше професионалист и си свърши работата – за качеството ще можем да преценим до няколко дни, но когато си тръгна, мивката беше отпушена, тоалетната се отичаше нормално и от никоя връзка по тръбите не течеше. Благодарим му и за подробната (и всъщност много интересна и полезна) лекция за ВиК инсталациите и поддръжката им.

Просто ни остана усещането, че сме герои от вица за сервитьора: “- Келнер, а какво е това: ако мине – 20 лв”. Само дето в нашия случай май мина.


*Фирмата вече се казва Арда-91.

80 thoughts on “430 лв за отпушване на канал в кухнята?!”

  1. Първо плащате вместо да изгоните мръсниците с ритници, после пискате тука. Логика? Няма.

  2. Всъщност не пискаме, а предупреждаваме.

    Да гониш с ритници, когато не си 100% сигурен в правотата си е леко просташко (а ако имахме знанията и уменията да сме 100% сигурни, нямаше да имаме нужда от водопроводчик, логично).

    За това споделяме опита си с всички, които минават тъдява (по последни статистики около 150 души дневно). Стараем се да сме обективни и да не оплюваме въпросната фирма, просто да разкажем случката и съмненията си.

    Който иска, пак може да наеме Адра-91, никъде не сме казвали “не го правете”, просто… информация “преди” е много по-ценна от информацията “след”. Ако можем да спестим на някой излишни разходи или нерви, значи от този пост е имало полза.

    (За другата, по-финикийската полза от поста едва ли има нужда да обяснявам. Подхвърлили са ни лимон, правим си лимонада… лошо няма.)

  3. В случая се казва “Имал си бол пари – дал си”:) Понеже се каните да строите къща, един приятелски съвет – научете технологиите в детайли, не приемайте на доверие думата на майсторите, винаги питайте колко ще струва нещо и винаги дръжте сметка защо накрая струва повече. Този път май не сте изпълнили нито едно от тези правила.

  4. Тянко, нещата не са черно бели, никъде не пише, че човекът е мръсник. Свърши си работата, обясни защо става така, дори предупреди, че ще е скъпо. Просто малко май ни послъга и понатовари, а ние не реагирахме навреме.

    И мисля, че ще е полезно хората да имат едно наум кого викат да им отпуши канала.

  5. Много сте ми симпатични от постовете досега. Аз лично на вашето място бих се чувствал излъган, след като сумата се е оказала двойно по-голяма от това, което ви е било обяснено предварително – подход който за съжаление използват дори в банковите институции!!! А като абсолютна стойност вече ми се струва безбожно скъпо, макар че такива ремонти не съм правил. Та колко време отне този ремонт? Какво толкова подменихте? Каква е тази сложна “висококвалифицирана” процедура?
    Още нещо ми направи впечатление – Вие сте на квартира, нали? Тези разходи не следва ли да са за сметка на наемодателя?
    Моля ви хора, задавайте много въпроси, договаряйте всичко предварително, интересувайте се и не давайте нито лев на майстори-измамници и търговци продаващи с баснословни надценки.

  6. Хм,наистина Вие бяхте с проектите и мечтата за къща.Ако го раздавате така умножете по три парите които искате да вложите в новия си дом.Едно отпушване на канал е 50 лв. без фактури,бележки и т.н.И то говорим за канал дето беше пълен с кал и капка не минаваше.Човека го отпуши с някакви подобни на пружини телове.Но станалото станало,за къщата обаче си намерете познат строител дето да се наеме с организацията,защото ще платите за замък,а ще получите бунгало.

  7. Абе систъре, биваше ли поне да ми звъннеш да се оплачеш, докато онзи е работел, да не кажа – по-рано, когато сте видели теча. Знаеш, че имам майстори секакви, а ВиК пък е и приятелче, брат ти го ползва също няколко пъти успешно. Баси набутвацията е това, уффф!!! Утре ще питам и едни мои клиенти-съседи от тоз бранш, те имат 3 големи цистерни и лайновозки, за тежки ситуации. Май да бяхме викнали тази машина : http://www.kanali.hit.bg/truck_front.jpg щеше по-евтинко да излезе… Ката ден паркира наблизо, Наско обожава да я гледа и вече има обещание да го повозят в кабината ;)))

  8. Ми сестра ми… честно казано, повече ме беше грижа за твоите приятели под нас.
    Че знаеш какво е, когато съседите ти ти подмокрят прясно боядисаните стени и оставят следи от фекалии по мебелите.

    В крайна сметка кой можеше да гарантира колко е сериозна ситуацията? При кофти поддръжка, на 15-тина години се случва и сериозно запушване с големи щети… аз не знам някой да е правил наистина сериозен ремонт в тази квартира. Решават се проблемите колкото да преживеем още няколко месеца до следващия… щото никога никой няма пари – като почнеш от хазяина, та минеш през всичките наематели подред. Е, все на някой трябваше да се случи, ние бяхме късметлиите.
    Наемателите след нас ще имат други проблеми – мухъл зад кухненските шкафове.

  9. Колкото до парите и минавката – 400 лв се изкарват (ако не губиш 1-2 седмици в търсене на нещо с 50-тина лв по-евтино, се изкарват и по-бързо), но веднъж като съсипеш доброто си име, ще ти струва много по-скъпо да изчистиш имиджа си.

    В общи линии целта на целия този постинг си беше едно послание:

    Тарикатлъкът на дребно и циганиите не си струват!

    И в двете посоки: не си струва да спестиш малко пари и да спечелиш омразата и лошото отношение на съседите си. Не си струва също и да излъжеш клиент със сумата за един евтин мобилен телефон и да си рискуваш бизнеса в условия на криза. Хората трябва да си вярват, не да се гледат един друг като кучета пред кокал.
    Както се отнасям към клиентите си, така очаквам да се отнасят и с мен като клиент. И не мисля, че проблемът е в нас, но щом всички са на мнение, че е в реда на нещата да се консултираш с адвокат всеки път, когато ти изгори бушнона – ок, явно заслужаваме да живеем в тази страна по този начин. Заслужаваме си корумпираните управляващи, заслужаваме и да ни пробутват тебешир, вместо сирене. След като всеки от нас е готов да пре*бе другарчето за няколко лева в повече, от какво се оплакваме?

    Впрочем за хората в строителния бранш не сте съвсем прави – има някои читави и коректни. За една такава фирма – ElTrace вече писах в предния пост.

  10. Ae….бая се чудих какво да напиша…хем да отразява действителноста,хем да не е нецензурно…и май няма нищо по същество да пиша.Просто отбелязвам факта,че съм се навъртял наоколо,прочел съм цифрата за ремонта,взел съм една ДЕБЕЛА възглавница,притиснал съм си я силно към муцуната и съм изревал с всичка сила…така,че ако я нямаше възглавницата…и в Пловдив щаха да ме чуят.
    Подобна сума платих на майстори миналата година за ремонт в банята.Обяснявам: къртене на плочки,смяна на PVC тръбата от канала на банята до общата тръба,полагане на новата,замазване,лепене на нови плочки на мястото на изкъртените,фугиране.450 лева с труда и материалите..което включва нов канал,тръби,колена,PVC лепило,теракол,фугин и едно кашонче плочки.
    Дали са ви ххххххххххх ,преценявайте сами…ако аз го напиша,ще е тежко и нецензурно.

  11. Днес видях шефката на каналджиите до нас и попитах за цени. 60 лв е отпушване на канал във вътрешно помещение, 200 лв. взимат за отпушване на външен канал на улица. Вътре са всички екстри. А за 430 лв. щяха като нищо да строят 2 тежки машини под входа ви за съпорт 😉

  12. Много лошо са ви одрали кожицата…. хората взимат за уличен канал 200лв. и то при отпушване! иначе не плащаш.
    Гледам че сте дали линк на тия http://www.kanali.hit.bg аз си имах работа с тях и мога да ви кажа че само ядове може да имате с тия хора, на мен даже ми скачаха на бой!!! ама нямаше начин трябваше да защитя интересите на целия блок иначе трябваше аз да се бръкна. По-голями диваци не съм виждал, ако не ми вярвайте пробвайте ги… 🙂
    Та след проблемите с тия се свързах с тази фирма http://kanali-bg.com/ хората си дават гаранция за работата даже, бе готини хора.
    Стига че ще ме обвините в спамене.. 🙂

  13. Така, като гледам… накрая ще си купим ултра мега скъпите им машини и ще си отпушваме каналите сами.

    А коментара ти спам филтъра го беше задържал, бай Пешо… с тези 2 линка няма как 🙂

  14. Скоро имах проблем с канал. Препарати, какво ли не – полза няма, даже и за ден два. Какво направих – взех едно жило, метална уплетка такова, отрязох го от едната страна, разроших уплетката да изглежда като на коминочистачите четките. После в другия край наврях една отверка. Рошавия край се вкарва в канала и започва да се върти по часовника (за да не се разплита уплетката) отверката. Отверка защото то такова тънко жило с ръка няма как да го завъртиш ще се плъзга, а отверката като е навряна и я завъртиш – цялото жило се усуква усуква и в един момент завърта, включително и разрошения край. За 30 секунди отпуших канала. Навивам навивам и тикам навътре. Като се запре – завърташ още и в един момент минава. Наврях някъде около метър-метър и нещо. После няколко минути с бавно изтегляне и въртене попочистих допълнително. Канала оттогава не се е запушвал. Аз съм човек без грам технически умения, за мен бе лесно, значи за всеки би било.

  15. Следващия път и аз ще действам с жило и отверка, не изглежда чак толкова сложно 🙂
    Тъпото е, че “професионалисти” като тоя водопроводчик вредят не само на себе си, но и на колегите си. Не знам дали скоро бихме прибягнали до водопроводни услуги.

  16. Здравейте Кот и Праунсен, ако изобщо погледнете отново този сайд! Имам подобно гадно преживяване, което ще помня цял живот! Колкото пъти се сетя за това копеле гнусно, толкова пъти го пращам да гори и гние, на почивки, вечно “еди-къде си”,НО явно това повече задълбава нещата!! Вместо да изчезне веднага, за да е още по-сигурно, че ще иде там, където му е мястото, вреди все повече и на повече хора!!! Гад мръсна!
    Мен нерадостната съдба да срещна каналджията, преди около година. До тогава ползвах ароматизатори за тоалетна (Ambi poor), закрепващи се на ръба на тоалетната чиния. По злощастно стечение на обстоятелствата, един такъв бе погълнат за миг и въпреки усилията с подръчни средства и приоми, не успяхме да го извадим, нито придвижим напред – заседна някъде. Случая е безспорно от най-спешните – тоалетна е! Яхнах сърфа и право в АДРА-91 – “работно време – по всяко време”! Уговорих на мига посещението, в интерес на истината – за следващия ден, събота, в удобен за нас час. “Каналджията” се яви на време, спретнат, в тесни дънки, светло кафяви шпицарки, късо якенце коженко,св.кафявко, върху дънкова,прилепнала, огащенка ризка, с куфарче, като “дипломатическото” на тате и още нещо. Самият той – среден ръст, жилав, латино черти и боя, и, доколкото помня мускетарски мустачки и брадичка. Има характерен глас, меден-загорски, правилна дикция, ораторски умения и илюзиониторски талант. В дома ми не е предстоял повече от 30 минути. Првите 15 минути реч-балалайкане: за възможните катастрофални последици от евентуално запушване на “фекалната” тръба, като ме уверява, че тъкмо такъв случай е бил предишния му клиет; колко сложна и отговорна е работата, която предстои да извърши и запознаване с изключителността на инструментариума, като напр.”жило-1″, двойно по-скъпото “жило-2″и т.н. Работата не му отне повече от 5 минути, но за да оскъпи услугата се престори, че е наложително да ползва по-скъпото “жило-2”, макар, че го видях да скрива парчета от ароматизатора в смешното куфарче! Ясно ми беше, че си вдига цената. Добре, казвам си – спешна услуга, “безценен инструмент”, безизходност и факта, че в къщата няма мъж, сравнявайки с някои други монтажни услуги – 80-90лв, хайде 100, с изнудването!? Тоя садист ме заби с 240 ЛЕВА!!! Щерката имаше някакви спестени – извадихме и ги платихме. Защо ли? само който не знае може да пита – та за сведение: уплаших се за сигурността на детето и дома си – сама съм, а и изродът, изигра ли го, негово ли си е – показа някаква яростна, бясна твърдост, като си назова цената, нещо чак физиономията му леко се изопна! Реших, че ще трябва да се примиря, за да избегна усложнения! Та, е, отне му още 5 мин. да говори нещо, вече удовлетворен, прибрал парите на детето. Дадох ги от безсилие и страх. Ревах часове, с глас и хълцане от презрение към безсилието си. До тогава разчитах само на себе си за всичко, без да тревожа роднини и близки. Това вече е минало. Та сега, търся и не мога да открия адреса на нещастника-измамник и 100-процентов мошеник!
    Май верно, требва да се замисля за “преквалификация”
    Едно “Жило” за 50-тина лв ( и 100 да е, баси, и 200) – днеска 4 ароматизатора с малко мохабед за два часа – Бонче! Едно-две каналчета кухненски – още едно! Стига ми! Един месец работа – 60 бинки; половин годинка 360… Ако стана по-алчна, ще “побъхтя” две годинки, а ако ми се прииска ЯХТИЧКА, ще вкарам още едно две каналчета, хем ще допълня работния ден докъм 4 часа (по за пред хора е!). Та ТЕ ТАКА…

  17. А, същия е…
    И след като го описа толкова подробно, надявам се броя на следващите му жертви рязко да намалее.

    Тази статийка излиза на добри позиции при търсене по “Адра-91” и “отпушване на канал в кухнята”, т.е. който ги намира като нас през интернет, вече ще има едно наум, но се притеснявах, че ако сменят името на сайта, могат да излъжат още някой.

    А на този водопроводчик му имам визитката, но се съмнявам, че е истинска, иначе и името му бих написала.

  18. Мен жилото ми излезе 10-ина лева, и то защото не си играх да търся. Доколкото си спомням реално купих някакво за теглене на кола ли какво беше…което на място ми го разглобиха да си взема само жилото. Тъй че предполагам и доста по-евтино може да се намери. Не ползвайте от тези ароматизатори на ръба на тоалетната! Ние ползваме таблетка която се слага в казанчето – чиста работа. Не му треперя, трае там 2-3 седмици и няма никакви пластмасови части. И да мине от казанчето в чинията – просто си се разтваря и това е. Има такива които правят водата синя, има и такива които просто оставят пяна бяла. Струват 1-2 лв.

  19. Здравите!
    Определено цените които е взел този човек са високи.
    Съвет от мен:
    Първо питайте и после ако ви понася, казваите да действа.
    Иначе така може и да ви обрулят и хилядарка.

  20. За съжаление трябва да ви кажа, че и на мен ми се случи същото, онзи ден. Същия човек, Веселин се казва. И по други сайтове пише за него. Сега като се замисля, никога не ми се е случвало да видя на практика как действат мошениците, този явно е от “добрите”, я колко хора е излъгал. Но аз вярвам във възмездието, хаир да не види от всичките тези пари. Аз имах да уча урок и си платих 320 лева за него.

  21. Преди няколко дни въпросният Веселин одруса моето семейство с около 300 лева
    описанието дадена по горе е едно към едно- и външен вид и начин на ” работа”

    Вози се в стара бяла кола с номер 1711 АХ или 7111 АХ

  22. Добре де… щом го идентифицирахме вече, дали не може да му се спретне някаква постановка?

    Явно както и ние, повечето хора първо се парят, после четат из нета…

  23. Аз лично съм доволен от услугите му.Вярно е че взима скъпо,но ме предупреди за цената предварително.
    Пък и пари се взимат за свършена работа.Ако е свършена се плаща.

  24. хахах за какви цени говорите работя на частно ВиК услуги от 6 години, а баща ми от 27 г. се занимава с този занаят …. една баня се прави цялата със всичките видове тръби и части по нея за 200-250 лв общо( не говоря за сенитарията )…. та наистина мн съжалявам за случилото се …. 🙁

  25. Това с отпушването на канал в къща с мъж на цена 430лв. си е подигравка към мъжа – определено яко ви е хлъзнал, но щом Прасунсен не може с толкова елементарно занятие да се справи – сте сги по заслужили… Предполагам приемате критика?
    Защото и аз имах подобна случка, но поне не платихме пари, а само изпъдих майсторите…

  26. @Steliyan
    Има дейности, с които и двамата нямаме намерение да се занимаваме, ако можем да платим на някой да ги свърши. Една от тях е бъркането в лайната. Гнусно ни е (и порядъчно скучно) и толкова. В този ред на мисли намирам напълно в реда на нещата хората, които се наемат с подобни дейности да получават добри пари за работата си. Добри пари в рамките на нормалното и предварително обявеното.

    Иначе критики приемаме всякакви, но не мислим да си посипваме главите с пепел заради това, че в неделя работим дейностите, които са ни приятни и чрез които изкарваме пари да плащаме на майстори, вместо да си скапваме деня с нещо, което ни е неприятно.

    Мрънках, защото и на двамата с Прасунсен никога не ни е хрумвало да се държим като селски тарикати с наш клиент. А темата я пуснах, за да помогна с нещо да разкараме от ВиК бранша хора като Веско циганина и да останат да работят читавите майстори – това ще е от полза и за тях, и за клиентите.

  27. Впрочем стана ми интересно и прегледах статистиките си от датата на пускане на темата до сега – прочели са я 1852 души. Скромно, но от сърце. И един от тях да сме спрели да ползва “услугите” на фирма Адра-91… стига ни 🙂

    Полюбопитствах и как се класира тази статия по ключови думи “отпушване на канал” и “Адра-91”. За момента – на някое от първите 3 места на първа страница в гугъл.
    Човек би трябвало да внимава повече, че да не оставя недоволни клиенти като нас 🙂

  28. Само не стана ясно как сте попаднали на въпросната фирма.

    Като човек от бранша, който е запознат с цените, бих казал, че са ви вземали около 3 пъти повече от реалната цена на услугата.

  29. как… с гугъл сърч :–) За това и пишем на тая тема – който потърси със същите ключови думи, има шанс да попадне първо на този пост.

    Виж, за около 200 лв спор няма… извикахме го в неделя, дойде веднага, ВиК инсталацията в квартирата ни е много зле като изпълнение и непрекъснато имаме проблеми за тези 7 години, откакто живеем в тази панелка…
    След огледа уточнихме колко ще струва и се съгласихме с цената (достатъчно други разправии имахме в момента и преценихме, че 100-тина лв отгоре няма да са проблем, ако си спестим нервите). Сифона само ги постегна и не го смени (ама това го видяхме после) – хайде още 60 (въпреки че пластмасовия струва 7 в магазина под нас) – и за това се съгласихме.

    Проблемът беше в едни 180 лв, които ни сервира накрая и които ни вбесиха дотолкова, че да пуснем този пост.

    Щом цяла година след това се намират достатъчно хора, които да го прочетат и даже да коментират, значи е имало ефект.

  30. @Кот: Всъщност се позиционира малко по-долу от 3та позиция, но това е щото го проверявам през няколко браузъра и виждам истината. Все пак обаче сте на първа страница. Бих желал да ми драснете едно писъмце – да поговорим малко по работа, ако може, разбира се.
    Надявам се, че няма лоши чувства? Към мен, не към измамника 🙂

  31. Здравейте, аз съм поредната пострадала от фирма АРДА-91(www.techove-remont.com). Мисля, че и следните фирми са свързани с това лице:АДРА-ВД-91(www.adra-vik.hit.bg) и ВЕД груп(www.vodoprovodi.com). Търсиш ли водопроводчик чрез търсачката, тези са на едни от челните позиции.Не е трудно да се подведеш, явно измамените сме много. Чудя се какво може да се направи, явно няма гилдия или асоциация на водопроводчиците, които да му отнемат правото да работи като такъв. Мисля си за Комисията за защита на потребителите, ако подам жалба дали ще има резултат. Трябва нещо да се направи, за да не му се размине и да спре да мами.

  32. Единственият начин да не бъдете измамени е като не го допускате. Отпушването на канали е интересна и подходяща ниша за почти всеки кадърен водопроводчик. А що се отнася до “измамника” – ако имате касов бон – винаги можете да предявите претенциите си пред КЗП. Ако обаче нямате касов бон – като какъв точно потребител ще се представите?
    Уважаеми потребители – при всички случаи на ползване на услуги изисквате КАСОВ БОН. Така правата ВИ могат да бъдат защитени. Едно от правата ВИ е фиксирана цена на услугата!

  33. Здравейте,искам да ви благодаря за полезната информация която ми дадохте,но за съжаление ,аз вече го бях извикала този същият човек. И то цялата работа излиза от там,че имахме теч на чешмата в тоалетната и шефа ме помоли да намеря един вик и да го оправи,защото цялата мазилка тръгна да пада.Викам аз този Веселин и какво става,идва той,с куфарчето,така както вие го описвате и го оставих точно за 1 минута сам и изведнъж ме вика,да ми покаже ,че изпражненията са тръгнали да се връщат.Аз гледам така с недоразбиране и той като започна с неговите си сладки приказвки,как натиснал казанчето и пуснал чешмата заедно и те се повърнали и ми казва,ето виждате ли ,то от там може да е проблема,нека първо да го отсраним него и след това ще стигнем до теча,аз извиках моята колежка за да чуеме и двете цените и той като започна едни суми,ако тръбата е запушена тука на нашето равнище,90 лв,ако е друга тръба 160 лв,а ако е трета тръба кяото идва някъде отдолу от мазаетата 280 лв,ние се позлегахме с колежката,консултирахме се с шефа и той ни даде разрешението да действа.Да,но какво става след това,моята колежка се усъмни ,аз тъкмо започнах да търся инфо за тази фирма и разбрахме ,че е е мошенник ,от там той като излезна извън офиса да взимал някаква машина и го нямаше 40 мин,аз съобщавам на шефа и само го чакахме да се върне и стана един спор,едни и същи думи,но моят шеф не е вчерашен,направо му каза ,че не желаем да ни отпушва тръбите и ако е съгласен за 100 лв да свърши работа.В крайна сметка той си поиска още 20 лв ,че се е разхождал да взима машината от офиса му и с шефа се договориха ,ако желае за 120 лв да отпуши тръбата 🙂 Та искам да ви благодаря за този пост,друг път преди да звънкам ,първо ще проверявам за инофрмация в нета 🙂

  34. @Диана
    Аз пък ти благодаря, че сподели вашата история 🙂
    Усещането, че си бил полезен поне на 1 човек е приятно 🙂

  35. водопроводчик съм за това което ви е направил не повече 150 лв за канала и 30 лв за сифона

  36. Съжалявам за това, че са Ви прецакали. Мога от опит да препоръчам една фирма http://www.kanalito.com/ работят бързо и чисто, имат и авариен екип.

  37. Преди три дни ми се случи същото, този мошеник от фирма вед или арда ми взе 100 лева а ми искаше 150. Случайно попаднах на тази фирма в нета от обяви и исках да ми дадат оферта за смяна на водопроводна тръба. Та за две минути този тарикат остана сам в банята и като влязох вътре мирише на лайна и не се трае а отстрани на тоалетната чиния тече нещо кафяво и миризливо. Веднага разбрах, че е направил нещо но не знаех как и се принудих да му платя да го оправи. Не се сещам дали има начин да го изобличим и да го поставим на мястото, което заслужава.

  38. Аз Ви предлагам Ет”Ечооги” , не искам да им правя реклама , но съм много доволна от тях. Коректни са а и оборудването им е доста добро. Казвам това защото веднъж ми се наложи да викам друга фирма 3 пъти докато ми свършат работа. Честно казано и на мен ми е писнало от некадърни фирми в тая държава.

  39. Ние сме доволни от две млади момчета от http://www.vik-kanali.com. Бързо, качествено и БЕЗ УВЪРТАНИЯ. 130 лева за отпушване на запушена канализация на входа.

  40. здравейте позачетох в темата и виждам че това е доста срещан проблем в Варна има една фирма “Митко Великов 08” доста изгодно работят и много си разбират от работата това е сайта им: http://www.vikmitkovelikov.com
    За нашия вход ни взеха 100 лева за да го оправят идват с камион и има доста машинни който изкараха на място .
    Ако имате проблем това е фирмата за Варна и Варненски окраг

  41. Does your blog have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to
    shoot you an email. I’ve got some creative ideas for your blog
    you might be interested in hearing. Either way, great site and I
    look forward to seeing it improve over time.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *