Вила от дървени трупи

Харесваме къщите от дървени трупи, въпреки че цената и трудната поддръжка ни отказаха от този вариант за строителство. И това, че ние сме се отказали не значи, че ще спрем да пишем за тях.

Преди известно време получихме мейл от производител на такива симпатични къщички с малко информация и снимки от последния им обект. Фирмата е от Пещера, съвсем млада е и отскоро се занимават с такъв тип строителство, но снимките от обекта ми харесаха много и не мога да не ви ги покажа… 🙂

Вилата се състои от 2 етажа, всеки от които е по 60кв. м.    

Етаж първи: Всекидневна с кухненски бокс и камина, спалня и санитарен възел.

 

Етаж втори: 2 спални със санитарен възел.

   

Вилата е изработена изцяло от масивни дървени трупи с диаметър 22см. Лаковете, с които се третира дървото са на водна основа и напълно безвредни за хората.

Цената на кв.м. е около 500 евро и тя включва:

  • изработка и изграждане на вилата
  • дограма (дървена със стъклопакет)
  • настилка (дървено дюшеме)
  • тавани (ламперия)
  • изолация между етажите и таваните (минерална вата)
  • изграждане на покрива (без покривната настилка)
  • шлайфане, грундиране и лакиране 
В цената не влиза фундамента и покривната настилка (керемиди, изолация). Изграждането на подобна вила отнема около 4 месеца. Фирмата има готов план само на този модел за сега, но може да се направи и индивидуален проект по изискванията на клиента.
Това е информацията, която получихме за пещерската фирма и я предавам почти дословно :). Ако има и други, които мечтаят за такава къщурка, могат да се свържат с Георги Теленчев на gesh_84 (at) hotmail.com за повече подробности.

67 thoughts on “Вила от дървени трупи”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *