DIY “Как да направя”

При такова количество безплатна информация в нета, да намериш добри думи за хартиено списание от типа “Направи си сам” си е направо събитие.

От известно време насам спрях да купувам де що излезе за архитектура, строителство и обзавеждане. Цените на списанията са невероятни, една и съща информация и реклами можеш да видиш в 3-4 различни издания, а и много място ми заемат в къщи. Ограничих се до “Abitare” и “Домът” заради по-смислените статии и отсвирих останалите.

Обаче снощи срещнах нещо непознато и се изкуших. Отбих се след работа до блоковото магазинче за бира и понеже ме мързеше да връзвам колелото, изчаках отвън няколкото човека да приключат с покупките. И тогава забелязах “Как да направя” или по-точно фиксирах с поглед анонса за статията “Тайник в къщи”.

Е, сумата от 4.50 за 95 страници не е малка, но списанието си струва да се пробва. Освен статията за тайника, всички анонсирани на корицата ми харесаха: как да си направим пейка в японски стил, както и впечатляващи релефни стени с подръчни материали (разбивачка за яйца и опаковъчно фолио с мехурчета “пуканки” бяха най-оригиналните щамповъчни уреди). Пълнежът от рекламни статии също не беше досаден, но ако бяха наслагали и цените на описаните инструменти, подобно на парцалките в глупавите женски списания, нямаше да сбъркат.

До тук с похвалите. Сега да помрънкам малко: сайта на списанието никакъв го няма още. Четвърти брой и още са under construction.

И понеже много дебело е подчертано, че всичко в списанието е обект на авторско право – инфото ми е постно – без снимки на корици и ревюта на статиите. Надявам се поне линка към сайта да може да се разпространява свободно и да не ме арестува някой за неправомерно споделяне на линкове.

36 thoughts on “DIY “Как да направя””

  1. Купих си го, но да ти кажа не паднах от възхищение. Е, в интерес на истината има някои интересни гледни точки и подходи. Обаче тоя дребен шрифт ми взе здравето. Това за релефните стени и на мен ми хареса. Доста бързо го изчетох списанието, а не съм човек който чете отгоре отгоре. Сигурно пак ще си купя де, нека се сбират.

    Ако знаеш някое по-идейно и практично, подскажи. Особено в посока селски къщи и вили.

  2. “Къща и градина” си купуваме редовно (левче за същото количество информация, ситен формат). Като че ли за селски къщи и вили е най- по темата.
    Пак ще има много неща, които ще пропускаш, но поне цената е добра 🙂

    И аз мразя дребния шрифт. Обаче просто си представям колко ще струва, ако го направят по-дебело.
    Абе не се научиха тези хора да продават само подлистници с чертежи и knowhow, а ревюто за бързо четене със снимките да е безплатно в сайта.

  3. Взех го и хич не се впечатлих и от него, явно в мен е вината. Мисля в един момент да се зарова по сайтовете на братушките, те са по ‘направи сам’, не са като западняците.

  4. Какво пък им е на западняците? Примерно:
    http://www.instructables.com
    http://makezine.com
    не са единствените, просто не се сещам в момента, а имат и хубавие сайтове за размяна/подаряване/втора ръка западняците 🙂

  5. @Титинчо, в мен е вината 🙂
    Аз ползвам списанията за приспиване вечер, да убия някой час във влака или в най-добрия случай – да натъпча кратуната си с разнообразни идеи… като талаш, в който да редя моите :))

    Ама никога не ги ползвам като наръчник как точно да направя нещо. Ето, тая идея за тайник ми хареса. Но ще направя нещо кардинално различно от показаното… просто ми трябваха няколко хубави снимки за импулс 🙂

  6. Здравейте, хора 🙂

    Кот, щом купуваш “Къща и градина”, сигурно си забелязал, че в брой 8 от тази година, на страница 38, се намира същият този “тайник вкъщи” (снимката е същата) 🙂

    Така че, според мен не е нужно да се харчат излишни пари, след като същите идеи ги има и в по-евтиното списание 🙂

    Купувам САМО “Къща и градина” и, повярвайте ми, не намирам друго списание (или вестник), което да дава толкова много идеи и съвети, и то само за 0,99 лева 🙂

    Дерзайте!

  7. как да направя така че нъм 8 да ми излиза на копчето 8 ако някои знае да ми пише на скупе stefan.vasilev745

  8. hello!,I like your writing so much! share we communicate more about your post on AOL? I require a specialist on this area to solve my problem. May be that’s you! Looking forward to see you.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *