Когато се наливаха основите…

Въпреки снега миналата седмица и дъжда в последните дни, на поляната ни вече има нещо видимо – градят се основите 😀

На колчета изглеждаше по-малко. Вече започваме да се ориентираме.

Идея нямам в коя част от къщата е тази странна конструкция. Подозирам, че тук някъде се пада банята… справки с чертежите ще правя после.

Е… това е за сега. За 3 дни ни се струва доста добро темпо, а и съседите изглеждаха впечатлени от организацията и работата на строителите ни. За съжаление изпуснахме момчетата от бригадата (тръгнахме за Своге късно), искаше ни се да се запознаем, но… следващия път.

За съжаление през следващите дни също ще вали.

32 thoughts on “Когато се наливаха основите…”

  1. сестра ми, бетона може да се лее, дори и като вали; въпрос на предпочитания на бригадира общо взето: “Момчета, днес вали, мамка му, ша лейм ли битоня” – “Аааа, началство, ша съ измокрими, я виж кви капки като лешници” 🙂

  2. Бе те баш в най-големия дъжд в неделя са изливали, ама… най-много да му се смени марката на битоня според мен, ако е чак такъв порой ;))

    Няма човешки условия за работа в момента там – ток ще има след 2 месеца, вода още не са пуснали… една гола поляна и ако не са съседите да услужат с една чешма и малко жица, всичко умирга. Евала, че бачкат съвестно и при тези условия.

  3. Блога ви е супер, някой ден искам да си построя нещо подобно.
    Аз уча за строителен инженер, имам още 1 семестър и дипломна работа да правя. Реших да пища защото не ми хареса как са ви направили стремената (хоризонталната армировка, която обхваща прътите по височината на колоната) Интересно ми е дали сте го коментирали с техническия. В моя университет това се нарича майсторска измишльотина :), но както и да е. 🙂

  4. Подозирам, че в тоя край на страната все така се работи, Peshko… специално за тази част техническия май е бил там.

    Както и да е, къщата е вече построена и проблемите са други, малко по-битови (примерно кой да ни направи парапет на балкона) :))
    Надявам се къщата да не падне, да не се килне или нещп подобно при земетръс, поне докато сме живи :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *