Плетено калъфче за електронна книга

Плетенето, както се оказа, е перфектното хоби за зимата – може да се практикува и от леглото, под завивката 🙂

Съвсем начинаеща плетачка съм. Досега съм успяла да се справя едва с две ленти за глава в ластична плетка, една шал-яка, изпълнена в лицева и чифт ръкавички без пръсти, съчетали двете плетки, които вече съм усвоила.
Но Прасунсен ми подари нова електронна книжка, на мястото на счупения ми Nook Simple Touch и понеже не поръчахме калъф за нея, гушнах томчето “Плетене for Dummies” и се захванах да изплета дрешка за книжка от някаква изостанала дебела прежда за мартенички.

Исках да изпробвам ще се справя ли с плетеница и се оказа много лесно за плетене. Цялото калъфче направих като един дълъг правоъгълник, а плетеницата е прекъсната по сгъвките на книгата, за да има цялото изделие по-добра форма. След завършване се зашива от двете страни.
Капачето е в оризова плетка (или поне моята версия за нея :D) и… май копче няма да слагам. Опасно е за екрана, а и много излишно 🙂

2 thoughts on “Плетено калъфче за електронна книга”

  1. Хе хе – ще му е топло на дивайса… Адмирирам по принцип вскоя новоусвоено умение, щото уж за тва не сме примати… Та за тва да се изкажа – инак от плетки (все още) не разбирам…

    Но пък и да ти подарят нящото без калъф… Подозирам задна мисъл…

  2. Аз си мислех да ползвам калъфчето от старата книжка, но се оказа широко за тази 🙂
    А този дивайс струваше 40$, да дам още 15 за калъф за тоя модел ми се струва кощунство 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *