Лимонададжийница (краят се отлага)

Ако животът ти поднасял лимон, трябвало да си направиш лимонада… Дрън-дрън. Ако животът те затрупа с цял тир лимони и нямаш възможности да бутилираш, ще имаш просто един тир скапани лимони.

Накратко:

  1. Нашият строител катастрофира. Жив е, изписаха го от болницата, не е още много здрав. В общи линии това беше причината да няма никакво развитие по нашата къща през септември. Имаме желание да продължим да работим с него, така че чакаме.
  2. Отново се препънахме във ВиК материята. Оказа се, че за да ни свържат към канализацията, трябва да се реже асфалта на улицата, при това на малко по-голям участък, отколкото на всички им се иска… И на нас не ни се иска да е голям разреза, да го асфалтираме после било наша грижа. Почти целият август и част от юли мина в гонитби с местните ВиК (лятото е времето на авариите, ремонтите на течовете по улиците и подмяната на тръби, както на всички е известно) и тъкмо нещата започнаха да се уреждат, когато настана събитието от т.1

Така че краят, който бяхме обявили, се отлага за… неизвестно кога. Другата пролет звучи ли ви реалистично? Докато чакаме, можем да свършим някоя друга дреболия… примерно да организираме почистването на двора и извозването на боклука. Идея нямам обаче към кой да се обърна за това, може би да попитам в общината все пак?

Наздраве с по една лимонада!

42 thoughts on “Лимонададжийница (краят се отлага)”

  1. Таман ще изсъхне къщата. Изпитания, но все преодолими и са въпрос на време, пари и май нерви. За боклука май е най-добре да питаш строителя, той ако не е решавал такъв проблем незнам кой.

    А от тир лимони може да се направи ракийка май, къде къде по-добре от лимонадата. 🙂

  2. Както е казал Насим Талеб:
    “На 79-ия ден ако проектът не е завършен, може да очакваме , че това ще отнеме още 25 дни. Но на 90-ия ден, ако проектът все още не е приключил, би трябвало до края му да остават още 58 дни. На 100-ия – 89. На 119-ия ще му остават 149 дни допълнително. На 600 – ия, ако проектът още не е завършен, се очаква да имате нужда от допълнителни 1590 дни. Както виждате, колкото по-дълго чакате, толкова по-дълго ви се налага да го правите.”

  3. Поне в София е пълно с обяви “кърти,чисти,извозва”, предполагам че биха се навили и за Своге, ако няма местни.

  4. Ъъъъ… то за навиване, ще се навият, въпроса е с колко ще ни “извозят” за това 🙂

    Доколкото съм разбрала правилно, строителните отпадъци трябва да ни кажат къде можем да ги изхвърлим законно… това ми беше чуденката. Щото отговор от сорта на “абе нали граничите с дере, мятайте ги там” вече получихме 🙂

    Титинчо, ще спазаря казана за ракия от комшиите… да я видим тази “лимоновица” ще става ли за пиене или само ще си жабурим болните зъби с нея :))

  5. Абе, тя вашата стана страшна. Ръковдил съм български строежи зад граница и там винаги се о…ме. Затова бях много скептичен, ама си траех. Сега вече съм твърдо решен, НИКОГА да не си строя къща тук. Купувам си апартаменти и си гледам кефа…

  6. Апостоле, апартаментите да не би от марсианци да се строят? 🙂

  7. Да и ние сме в същото положение. Само че при нас е малко по- зле, покрива е направен, но няма керемиди :(. Изтърпя няколко проливни дъждове, всичко прогизна 🙁
    Сега е поизсъхнало, но не се знае до кога.
    Моля се Марсел да се оправи, защото и ние искаме с него да продължим.

  8. Станислава, не знам дали това ще те успокои, но преди да ни сложат покрива, къщата ни обра всички летни дъждове.
    Няма ли вариант да се покрие с нещо?

  9. Те хубавите неща стават бавно – винаги се намира някой да ме увери в подобна ситуация, но като знам какво е напрежение човек да живее във вакуума на очкаваното местене – съчувствам ви наистина. Но пък от друга страна това е начина явно, ако човек иска да живее извън бетонната джунгла в Бг. А за апартаментите също си права – една приятелка е в същата позиция, макар да става дума за апартамент – изниква проблем неочакван и вече месеци наред се чака да се оправи:(
    Желая ви скорошно разплитане на възела на проблемите и неочаквано добър край в най-скоро време:)

  10. А аз се чудя къде изчезна тоя човек и защо спря да пише в строителния форум…а то каква била работата…:(

  11. Апартаментите ги купуваш готови с акт 16! А не чакаш (като вас) калпави български дюлгери да ви строят къща. Нямате опит и затова не знаете, че калпавите български дюлгери ВИНАГИ закъсняват. ВИНАГИ! Все още се чудя как на времето Кадафи и Садам не ни изтерпаха заради тази мърлящина…

    Стана обаче така, че цял свят разбра: българите са мързеливи, тъпи, недобросъвестни, нехайни, некадърни. Българите са некадърни простаци! Затова вече НИКОЙ НИКЪДЕ не ги наема. Наемат ги само разни аджамии.

    Да, апараментите в България са О.К., защото и преди, и сега те (в голямата си част) са построени от турци. Ето такива дюлгери е трябвало да наемете, ама то незнанието и невежеството са най- големите беди, които се стоварват върху човека.

  12. Апостоле, няма как да не изръсиш некоя глупост изневиделица 🙂

    1. Апартаментите ги купуваш готови с Акт 16, ако те бият парите по главата или си се набълбукал с кредити. И ги купуваш в големите градове. В Своге никой не строи апартаменти напоследък (интересно защо), а малкото готови, които се продават, са на цените на софийските, демек нас не ни интересуват.
    Двете ми колежки, които с триста зора преди 2 години купиха апартаменти в София на зелено (защото толкова са възможностите на хората, които работят на заплата и нямат баби-реститутки), още ги чакат.

    2. Дюлгерите сме си ги писали преди време какви са: http://homes.gruh.org/?p=500 . Не знам дали забелязваш по имената, че са точно от този етнос, който ни препоръчваш така разпалено.
    Обаче, пич, ти правиш ли някаква разлика между работната ръка и човека, който я наема, организира и урежда доставките на материалите? Е, ние тази или други бригади можем да си наемем, ако е толкова зор. Не е толкова лесно обаче да намериш човек, който ще те замести на обекта, при това ще го направи по-добре от теб.

    3. Ти случайно прочете ли причината, поради която прекъснахме работа за 1 месец или просто си пишеш така, наизуст, за да си промотираш линка?
    Нещо човешко да се обажда в теб, или само кинтите те интересуват?
    На всеки може да се случи да катастрофира или да се разболее тежко и последното, което бих си пожелала, докато ме сглобяват в болницата, са клиенти като теб.

    Впрочем човекът вече работи (и по нашия, и по останалите си обекти), ние така или иначе се отказахме да се местим през зимата в големия студ и нищо фатално не успя да се случи.
    Поне за нас и поне за сега.

  13. @ Апостол: ой ой! не може ли по-леко с ептетите?!?! Аз не знам от къде черпите впечатления и коя част от света какво е разбрала, но ако сте си правил труда да си подадете носа навън, трябва да можете да си дадете сметка, че това, което описвате са човешки, не национални качества – та има ги навсякъде, ми е думата…Както и много другите неща. Но това, което избира човек да вижда – говори най-много за самия него!

  14. Апостоле…изобщо не си прав.На къщата някои проблеми можеш да и хванеш в движение и да ги оправиш докато още се строи.
    Я го направи номера на сграда с акт 16 и нанесли се в нея 150 младософиянци-всеки от които си мисли,че щом получава 1000 лева заплата,вече е хванал St.Peter за шлифера…Ще се оправиш-утре по-рано…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *