Бригадата на Мустафа

Все къщата снимаме, когато отидем в Своге… Този път реших да вкарам в кадър повече хората, които я строят – бригадата на Мустафа. Най-добрата, която са виждали някога съседите ни 🙂

Не се надявахме да намерим някой на обекта в почивен ден, че и на празник, но когато се приближихме, се чуваше шум от усилен труд 🙂

Това е кофража на стълбата за втори етаж. Никога повече няма да ходя на строеж с толкова тесни дънки… едва се покекнах горе.

Правят кофража за плочата на горния етаж. Явно гледката от прозорците ни ще е впечатляваща – аз така се задзяпах, че успях да се спъна на 2 пъти в железата.

Кратка почивка, за да ги хванем всички накуп 🙂

Заваля дъжд, но работата не спира. Просто момчетата се захващат с долния етаж. Искат да си довършат работата и утре да почиват… бетоновия възел ще работи чак във вторник.

И пак не научихме кой знае колко за тях. Разбрахме, че са строили “Бистрица Гардънс”. Че винаги гледат сериозно на работата си и строят като за себе си. И колкото и да е странно за строители – не пият.

Повече снимки от строежа има тук.

37 thoughts on “Бригадата на Мустафа”

  1. Поздравявам ви за напредъка и доволството от строителната бригада. Гледката от втория етаж наистина е страхотна, и според мен тя стои в основата на недаването на ток от комшиите. Поне тези от горна страна ми се струва че ще ви намразят защото ще им поскривате пейзажа, поне от долните им етажи. Колкото и да не харесвате студеното аз мисля че зимата ще е една бяла приказка.

  2. Ако наистина не пият (докато работят), дай телефона на шефа на бригадата. Нямаш идея за колко време ще има работа.. кризата няма да ги хване!

  3. Екстра си е бригадата-като гледам снимките-работят чисто и бързо.

  4. Като студент съм бил общ работник в турска бригада – много са коректни и работливи. Имат някакъв общ дух относно работата- изработен team building.
    Харесва ми големината на прозореца в дневната 🙂
    Ще слагате ли К-стъкло, спрели ли сте на някакъв специален стъклопакет?

  5. Спрели сме се… на бюджетно решение с трикамерна пвц дограма и без К стъкло 🙂 Изборът на дограма е от компромисите, които ще правим, така или иначе пвц-то се сменя на максимум 10 години.

    @Милен: срам ме е много, но се оказа, че нямаме телефон на никой от бригадата… нали не контактуваме директно с тях относно строежа. Ще оправим този пропуск нататък 🙂

  6. Доста голяма бригада сте вдигнали за къщата браво на вас изглеждате страхотно.Продължавайте да работите и ако може да качите снимки в крайния резултата на вилата. От страни може и да изглежда лесно, но има толкова неща, които трябва да се направят за да стане една здрава и хубава къща.Винаги ми е било чудно как правят стълбите и все ми изглежда нестабилно, но на края не е така.

  7. а, тя къщата отдавна е построена и снимки има бол в блога (вкл. и на стълбите) 🙂
    В момента градината е на дневен ред 🙂

  8. Кот,
    май те пързулнаха, а ужким си технически грамотна.
    Предият коментар е просто реклама към фирма за дограма, виж името и линка.

  9. Е видях го, ама не виждам какъв е проблема да си сложат линк, ако коментара е по темата на поста и линка не е за порно, виагра или нещо, дето не интересува аудиторията тук.
    То и раздел за безплатни обяви съм предвидила за тези, които нямат пари за AdWords.

    Ако някой си нафльока коментарите под всеки пост, ще го резна, както се е случвало… в случая е в рамките на нормалното. Така или иначе са nofollow линковете.

  10. Можете ли да ми дадете координати на тази бригада ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *