Фундаментално +

Това трябваше да бъде тема за фундамента, за току-що излятата плоча на къщата ни… но докато намерим време да отидем да видим какво е станало, вече имаше зидове. 

Още щом взехме с пръхтене завоя, видяхме това:

Големият бетонен паралелипипед отпред е терасата на първи етаж. Тя си е част от фундамента – просто заради денивелацията в западната част къщата е доста по-издигната, отколкото от югоизток, но това е чара на терена 🙂

Изчаках почукването с гумения чук, за да го вместя в кадър, че ме кефи…

Строителите спряха за 10-тина минути, докато се моткахме горе да гледаме, а ние се постарахме да не се шляем повече, че определено им пречехме… Пък и си бяхме обещали чудесна разходка из района.

Май ще ми е голям проблем да снимам обзаведената къща, щом и на полувдигнати зидове нямам пространство да хвана малко повечко стая в кадър… 

Другата неделя (ако не мине котка път и има нещо направено в повече) – пак ще докладвам. За днес толкова, че ми се затварят очите… строителството е адски уморително за гледане 🙂

14 thoughts on “Фундаментално +”

  1. “Май ще ми е голям проблем да снимам обзаведената къща, щом и на полувдигнати зидове нямам пространство да хвана малко повечко стая в кадър… ”

    Трудно ше ти е да снимаш повече от една стая на един път, все пак нали е има стени 🙂

  2. Мисълта ми беше, че стаите са малки и за да хвана хубаво цялата стена в кадър, трябва да бутна срещуположната :))

  3. Прогреса се вижда, много е хубаво че сте доволни. Изумен съм, че не им висите на главите постоянно, не съм сигурен че българските строители заслужават подобно доверие. Може би сте твърде европейци по душа за нашите тъмни балкански далавераджийски души. Желая ви успех и с нетърпение ще очаквам следващия фото ъпдейт.

  4. Освен че сме европейци по душа, имаме и работа за вършене (не на строежа) 🙂 Нали това е идеята да платиш на някого, то ако ще им висим на главата, по-добре да зидаме сами 🙂
    Благодаря за пожеланията, надявам се другия ъпдейт да е налице в неделя 😀

  5. Ае…не е като да няма какво да се желае от зидовете…ама общо взето става.Май ще се вместят в нормалните граници от по месец на етаж.

  6. @Salvador
    Ааа, по отношение на зидовете окото ми е още по-критично, нъл съм дизайнер :)) Ама от друга страна и достатъчно зидария съм гледала по строежите около офиса и в квартала ни, та ми е ясно какво мога да очаквам.
    Повече ме вълнува фундамента, носещите колони и покрива. Зидарията ще се покрие така или иначе, а ако възникнат проблеми, там са поправими.

    Иначе работят бързо момчетата… стените са ги вдигнали за ден и половина… просто съпътстващи проблеми колкото щеш – ту ток няма да има, ту цимента ще свърши, ту камиона за тухлите няма да може да вземе завоя… гледам техническия ми е звънял, не съм чула, а е късно вече да се обаждам… изпадам в див ужас, че може да е пак някакъв проблем :/
    Когато всичко върви добре, никой не ни звъни, само при проблеми се обаждат…

  7. А, не знаеш какъв карък съм… предния път като пуснах снимки и урочасах работата с тока 🙂

  8. Здравейте,
    Попаднах на името на фирмата и се загледах в строежа. Аз и приятеля ми също сме на мнение, че София не става за отглеждане на деца и затова решихме да строим. Та тази е една от фирмите към която сме се насочили.
    Как ги намирате?
    Много ще съм благодарна на информация 🙂
    Иначе къщата ви изглежда страхотно, Аз имам чувството, че нашата никога няма да стигне до там.
    Пожелавам ви късмет и дано няма повече проблеми 🙂

  9. @Станислава
    Благодарим за пожеланията, да ви се връща 😀

    Ако говориш за “Марсел Корект Консулт Строй”… всъщност Марсел (собственикът) ни намери, от този блог и предложи да реализира мечтата ни 🙂 Много сме доволни от контактите си с него за сега, начинът му на работа ни допада, дава и добри съвети за материалите, от какво можем да спестим пари и от кое не е желателно (защото и бюджета ни е много ограничен).
    С бригадата контактуват той и техническия ни, ние не се занимаваме с почти нищо, освен да вземем решение за цвета на керемидите и стените

    Повече информация… ще постваме всеки път, когато ходим. Накрая имаме идея и да обобщим с по-подробно материалче кое колко е струвало и колко време е отнело, къде са възникнали проблеми и т.н.

    Май най-трудно е да се престрашиш да започнеш 🙂

  10. Ех, че не сте около Варна, щяхме да си направим махала хехе :-).

  11. BTC may be the latest or last chance to get rich in this era. It will reach $200000 next year or the next year.

    BTC has increased 20 times in the last year, and other coins have increased 800 times!!!

    Think about only $2 a few years ago. Come to the world’s largest and safest virtual currency exchange Binance to Get free rewards. Don’t miss the most important opportunity in life!!!

    https://hi.switchy.io/91xl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *