Към края сме…

Времето през последните 2 съботи беше дъждовно и не успях да направя хубави снимки на къщата отвън, но…

01

Довършена е мазилката отвън, покрива отвън, комина (без капака отгоре, който ще го пази да не влиза дъжд, сняг и дядо Коледа).  Имаме си дебела дървена греда, която подпира покрива откъм терасата и 2 под ъгъл от другата страна на покрива. Всички дървени части (OSB, греди и декоративни елементи) отвън са лакирани в тъмно и вече изглежда по-добре (освен, че дървото е и по-защитено така).

03

Имаме си улуци и вече ги тествахме в проливния дъжд. Функционират добре, но изливащата се вода мокри стената в основата… където още не сме налепили декоративната облицовка и не е ясно кога ще я сложим 🙂 Стената в основата е хидроизолирана и няма проблем, но все пак ще измислим нещо по въпроса по-нататък.

02

Коминчето остана неизмазано и малко скапва визията, но в момента имаме по-неотложни проблеми за решаване. Като например ВиК перипетиите ни… които направо си плачат за отделен пост.

05

Като споменах за ВиК… и понеже не казах изрично как, така са ни поставили тръбите за водата в кухнята. Тоест ще преработвам проекта за кухня, което и без това щях да правя.

04

Пространството под стълбата се получи по-голямо, отколкото ми се струваше преди да го декофрират и вече имам планове и за съседната му стена.

06

За покрива от вътрешната страна ми е голямата чуденка. Иска ми се да лакирам (или да намажа с нещо против гниене) гредите и OSB-то отвътре, преди да го затворят с ватата и гипскартона. В двете стаи горе е ниско и ще се справя и сама, само в коридора ще ми е проблем, че там е по-високо.  Просто се чудя с какво ще е най-добре и ще има ли полза или е излишен труд.

(Мокрото петно по замазката не е от течащ покрив – просто този участък при комина го затвориха накрая и отнесе доста дъжд. )

56 thoughts on “Към края сме…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *