Спалня ъпдейт

Критиката на shn ме накара да преосмисля и коригирам разпределението на мебелите в миниатюрната ни спалня.

Леглото минава плътно в ляво, до прозореца, като оставям около 15-тина см широк подиум, на който Прасунсен да може да си оставя чашите, очилата, телефона и други дребни неща. Едната открита етажерка изчезва, а до другата се появява закрито гардеробно крило.

На мястото на скрина е по-добре да има по-тясна ракла, а тя и телевизорът са отместени отново в ляво, срещу леглото. Стената, на която е опряно леглото ще изолираме с тънък слой корк.

Мисля, че вече има достатъчно място да избягваме прекия сблъсък със стените дори и с понарастналите си през лятото бирени коремчета 🙂

6 thoughts on “Спалня ъпдейт”

 1. В краткосрочен план ще има една тънка ел. печка. В дългосрочен, отоплението пак няма да заема пространство – но за повече детайли може би Кот ще се включи 🙂

 2. Ми Кот е на мнение, че дълго време ще си останем с тази ел. печка: тя си е халогенна, топли перфектно малки помещения дори и на 1 реотан (400 W) и е доста икономична. Има доста приятен външен вид и е подвижна, т.е. през останалите 3 сезона, през които няма да се ползва, няма и да пречи.

  Иначе, когато можем да си позволим нещо на принципа на термопомпата – вътрешната стена е свободна, един красив стенен радиатор – пано ще свърши работа. Ако няма да се налага да дупчим цялата къща, разбира се… иначе остава електричеството.
  Задължително от вътрешната, така ще топлим двете стаи, не двора 🙂

  Предимството на малката къща с клаустрофобични стаи е, че се отоплява лесно 🙂

 3. Аз ви препоръчвам да помислите как ще се топлите преди да започнете да строите, защото после къщата ще стане като сирене. 🙂 Занимавам се с това и мога да гарантирам, че предварителното планиране спестява много главоболия после. Успех! 🙂

 4. @Double
  Проектът претърпя промени… актуалните чертежи са тук: http://homes.gruh.org/?p=242
  Отпадна и идеята да е сглобяема, просто излиза доста скъпо в момента.

  Но и в този вариант квадратурата е малка и отоплението е възможно и с електричество, поне за 2-те малки стаи на 2 етаж. Малка квадратура и скосени тавани – подозирам повече проблеми с чистия въздух, отколкото с отоплението.

  За дневната долу е предвидено камина/печка с дърва и изобщо нещо, за което оня комин там ще служи за повече от украса. А и резервен вариант при проблеми с тока.

  Пак повтарям – една стая 8 кв.м., една 15 кв.м. и една 19 кв.м. наблъскани с мебели и работеща техника се топлят относително лесно… да му мислят тези с къщите от по 150 квадрата на етаж.

  Иначе ще искаме акъл, задължително… 10х, че се сещаш 🙂
  Просто не страдаме от излишъци на финансови средства и е на кантар дали изобщо ще успеем да я завършим тази къща… най-вероятно ще мръзнем първата (и не само) зима, но ако заложим повече от санитарния минимум в началото, има опасност да закачаме найлони вместо прозорци и изобщо няма да опрем до отоплението, което сме планирали толкова внимателно 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *