Спалня ъпдейт

Критиката на shn ме накара да преосмисля и коригирам разпределението на мебелите в миниатюрната ни спалня.

Леглото минава плътно в ляво, до прозореца, като оставям около 15-тина см широк подиум, на който Прасунсен да може да си оставя чашите, очилата, телефона и други дребни неща. Едната открита етажерка изчезва, а до другата се появява закрито гардеробно крило.

На мястото на скрина е по-добре да има по-тясна ракла, а тя и телевизорът са отместени отново в ляво, срещу леглото. Стената, на която е опряно леглото ще изолираме с тънък слой корк.

Мисля, че вече има достатъчно място да избягваме прекия сблъсък със стените дори и с понарастналите си през лятото бирени коремчета 🙂

32 thoughts on “Спалня ъпдейт”

  1. В краткосрочен план ще има една тънка ел. печка. В дългосрочен, отоплението пак няма да заема пространство – но за повече детайли може би Кот ще се включи 🙂

  2. Ми Кот е на мнение, че дълго време ще си останем с тази ел. печка: тя си е халогенна, топли перфектно малки помещения дори и на 1 реотан (400 W) и е доста икономична. Има доста приятен външен вид и е подвижна, т.е. през останалите 3 сезона, през които няма да се ползва, няма и да пречи.

    Иначе, когато можем да си позволим нещо на принципа на термопомпата – вътрешната стена е свободна, един красив стенен радиатор – пано ще свърши работа. Ако няма да се налага да дупчим цялата къща, разбира се… иначе остава електричеството.
    Задължително от вътрешната, така ще топлим двете стаи, не двора 🙂

    Предимството на малката къща с клаустрофобични стаи е, че се отоплява лесно 🙂

  3. Аз ви препоръчвам да помислите как ще се топлите преди да започнете да строите, защото после къщата ще стане като сирене. 🙂 Занимавам се с това и мога да гарантирам, че предварителното планиране спестява много главоболия после. Успех! 🙂

  4. @Double
    Проектът претърпя промени… актуалните чертежи са тук: http://homes.gruh.org/?p=242
    Отпадна и идеята да е сглобяема, просто излиза доста скъпо в момента.

    Но и в този вариант квадратурата е малка и отоплението е възможно и с електричество, поне за 2-те малки стаи на 2 етаж. Малка квадратура и скосени тавани – подозирам повече проблеми с чистия въздух, отколкото с отоплението.

    За дневната долу е предвидено камина/печка с дърва и изобщо нещо, за което оня комин там ще служи за повече от украса. А и резервен вариант при проблеми с тока.

    Пак повтарям – една стая 8 кв.м., една 15 кв.м. и една 19 кв.м. наблъскани с мебели и работеща техника се топлят относително лесно… да му мислят тези с къщите от по 150 квадрата на етаж.

    Иначе ще искаме акъл, задължително… 10х, че се сещаш 🙂
    Просто не страдаме от излишъци на финансови средства и е на кантар дали изобщо ще успеем да я завършим тази къща… най-вероятно ще мръзнем първата (и не само) зима, но ако заложим повече от санитарния минимум в началото, има опасност да закачаме найлони вместо прозорци и изобщо няма да опрем до отоплението, което сме планирали толкова внимателно 😀

  5. An additional issue is that video games are normally serious naturally with the most important focus on mastering rather than fun. Although, it comes with an entertainment factor to keep your sons or daughters engaged, each one game is often designed to improve a specific experience or course, such as instructional math or technology. Thanks for your article.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *