Стар работен стол на колелца

Признавам си честно, каталога на IKEA ми е доста полезен – стимулира ме да се захвана със стягане и освежаване на някои от старите мебели, които не искам да изхвърля, но не ми се ще и да гледам повече в такъв вид, особено в новата къща.

Преди повече от година писах тук, че имам 2 офисни стола (и основата от третия) и се чудя как да ги стегна. Столовете са с адски здрава стоманена стойка, носачът за седалката също е от желязо, а самите седалка и облегалка – от шперплат. Имаха отвратителна и вече доста прокъсана тапицерия и колелетата бяха за смяна, като това беше единственият им проблем.

Първоначално смятах само да сменя тапицерията, но ровичкайки за идеи открих снимки на доста приятно боядисани Kevi столчета. Нашите приличат малко на този модел, а и боядисан шперплат определено се поддържа по-лесно, така че просто изчистих седалката и облегалката от остатъците лепило и дунапрен и хванах четката. Използвах черна акрилна боя, защото този цвят покрива шперплата много добре и нямаше нужда от втора ръка.

Резултатът съхне на терасата.

30 thoughts on “Стар работен стол на колелца”

  1. Аз имам едни 8 излишни колелца за офис столове, само ги подхвърлям и се чудя какво да ги правя. Колелцата са пластмасови, виждала си ги на новите модели офис столове. Ако ти трябват, ще ти ги подаря. И без това си ми близо, аз съм в с.Брезе:)

  2. @ани
    Проблемът ми е с ваденето на старите колелета, само 1 счупено имахме нерви да издърпаме (отне половината вечер)… иначе съм купила и аз 5 преди сума ти време и така стоят 🙂
    Но ти благодаря за предложението, ще пиша, ако успеем да се справим с ваденето и на останалите стари 🙂

    @oceanid
    Давай, много е забавно :). Ако не беше местенето щях да подпукам и другия стол, ама кашоните зоват 🙂

  3. здр.много ми трябват такива столове,ако те интересува да ти ги купя ми пиши на пощата-(interr@abv.bg).мерси:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *