Гардероби – реализация

Точно 1 седмица след като направихме и изпратихме на майстора проекта за обзавеждане на спалнята, гардероба ни беше готов и монтиран. Заедно с него беше готов и вградения гардероб под стълбите, за които преди доста време мислех варианти за разпределение на пространството. На груб строеж можеш да правиш каквито си искаш планове, но… хмм… обстоятелствата накрая доста орязват избора 🙂

За подстълбищното пространство изпратих само груба скица на разпределението на секциите в гардеробчето, описание за какво ще се ползва и цветовата гама. За съжаление бях болна доста време и едва в събота успяхме да се порадваме на резултата.

Вграден гардероб под стълбите

В този гардероб сме предвидили 2 чекмеджета за съхраняване на инструменти, шкаф за кутии с обувки, шкаф за дамски чанти, раници, чанти за пазаруване за многократна употреба (вече имаме завидна колекция) и гардеробче за висящи дрехи (якета и палта, според сезона). Входното антре в къщата е съвсем малко и наличието на 4 врати в него не позволява никакви мебели. Стълбището е тази част от дневната, най-близо до антрето и входната врата, така че логичното място за гардероб беше тук…

гардероб под стълбите чекмеджета за инструменти шкаф за кутии обувки

8-крилен гардероб в спалнята

Лесно ми беше да извадя картинка с целият гардероб от Sketchup, но със снимките определено имам проблем – имам покрив и стени и не мога да се отдалеча достатъчно, за да вкарам всичко в кадър :).

гардероб в спалнята

Като изключим надстройките, за които си оставихме още време за обмисляне, готовият гардероб е 1:1 повторение на чертежа ми. Не съм обмисляла прекалено сериозно разпределението, но полиците са подвижни и в бъдеще лесно могат да се подменят с кошници, изтеглящи се чекмеджета и каквото още му хрумне на човек.

В спалнята за сега направихме само гардероба, защото… ами основно заради това, че все още нямаме подови настилки. Температурата в къщата тази събота беше около 3-4°C, все още е леко влажно и ми се струва рисковано както за балатум, така и за ламинати. А и все още обмисляме.

Разните луфтове между мебелите и стените се дължат на невъзможността да се преборим с евклидовата геометрия и за тях имаме решение, но това ще се прави заедно с останалите мебели в спалнята.

Цялата подготовка, уточняване на проекта и материалите, обсъждане на оферта и т.н. извършихме дистанционно (телефон + мейл), с което много се гордеем 😀 (всичките ни съседи наоколо се скъсват да ни обясняват, че работа не се върши, ако не не висиш над главата на майстора… е, мисля, че вече имаме малък пробив относно тези взаимоотношение поръчител – клиент).

Благодарности

Любо, благодарим ти горещо за точната реализация на проекта, бързата и качествена работа, цялостното отношение към нас като към клиенти… А, да – за кухнята също благодарим! 🙂

35 thoughts on “Гардероби – реализация”

  1. Ох, ох. Честито за мебелите – изглеждат добре – дано са от добри материали и с добри механизми, та да ви служат дълго и по предназначение. Не сте ли обаче впрегнали каруцата пред коня? Няма под – гледам май не е боядисано?! Що бързате – двойна работа? Сега трябва да ги махате, за да слагате пода, да ги пазите като боядисвате… Верно съм мързелив, ама това са ненужни операции…

    Иначе поздравления за мебелиста – доста добре пасват. То е ясно, че не може да е до мм – за това си има пас-лайсни.

    Keep up the good work дет се вика 🙂

    Успехи,

  2. А, стените са си боядисани – в бяло 🙂
    Подовите настилки още не са сложени, но гардеробите са “вградени”, т.е. няма да се местят другаде.

    Посъветваха ни под тези гардероби да няма подова настилка и да са си директно върху замазката. Едно, за да не се налага да се махат, когато се подменя настилката и второ… защото напълнени ще тежат много и след време ще деформират настилката на местата около контакта (особено ако е балатум).

    Та за това така… иначе подовете ще ги правим като се постопли. Майсторът беше по-свободен сега и предложи да отметнем част от работата, че през лятото ще чакаме доста по-дълго от седмица между поръчката и крайния резултат 🙂

  3. Вероятно на вас си ви харесват,но ми позволете да оценя гардеробите с -1 по десетобалната скала.Това не е гардероб.Това са шкафчета в пионерски лагер!

    За сметка на това шкафа под стълбите е без забележки,стига механизмите да са добри.

  4. Салвадоре, за парите, които можем да отделим в момента за гардероб, по-удобно не можах да го измисля 🙂
    Виждала съм много яки идеи за гардероби, но не можем да си ги позволим финансово, поне тази година… и не се сместват в пространството ни.

    Вратичките са с най-евтиното окачване – стандартно. Харесвам плъзгащи се врати, но няма да оскъпя цялата конструкция само заради това, че харесвам нещо.

    Вътрешното разпределение е направено така, че да може да се променя. Всички рафтове са подвижни и могат да се оформят различни по височина отделения. След време мога да подменя някои от тях с плъзгачи и подвижни чекмеджета за бельо и блузи. За момента ще слагам кутии върху рафтовете.

    Принципно мислех изобщо да не слагаме рафтове сега, а да отрежа стария си гардероб на рафтове, но майстора ме разубеди… нямало да спестя пари с този ход. Подозирам, че просто не искаше да развалям работата му с някакви стари материали.

    Шкафчето със закачалките е изрично по мое настояване – трябва да има къде да закачаме носените дрехи, а в стаята няма да има столове, на които да ги мятаме. Сега… аз бих сложила други закачалки, с по-дълги рамена, за да мятам по-удобно пуловерите, но нищо не ми пречи да си ги сменя, като намеря подходящи. Това шкафче е и на най-удобното място за употреба няколко пъти дневно – достъпа до него не е запречен от леглото и не е точно зад вратата.

    Разделите за висящи дрехи не са впечатляващи, но ние с костюми не ходим, имаме малко ризи и джинси на закачалка не слагаме (сгънати на рафт ми е по-удобно), така че ще са изключително рядко употребявани – основно за склад на якета извън сезона и пластмасови кутии с много рядко употребявани дрехи.

    За долния гардероб майстора потвърди, че в чекмеджетата ще мога да държа инструментите си, значи би трябвало да са с относително добри механизми… но няма да разберем, преди да започнем да ги ползваме 🙂

    Впрочем разликата между двата гардероба е единствено във формата (триъгълната форма не е по моя прищявка), цвета и двете чекмеджета… иначе не виждам разлика нито в лоста за закачалки, нито в рафтовете 🙂

    п.с. Прасунсен обича пионерки :))

  5. @PilatE
    10х, има добри идеи в линка ти.
    Само не мога да се съглася, че показания апартамент е малък… с тези 3 метрови тавани (съдя по това, която остава над вратата) си е достатъчен като обем, просто във височина са разположили обзавеждането оптимално 🙂

    В български условия, ако не си правиш сам обзавеждането – нещо като това, показано в линка ти ще струва колкото грубия строеж на къщата ни поне.

  6. Коте, моля те дай някакви данни за Любо, предстои ни обзавеждане в София, което няма как да не поръчам – нищо от магазин не ме устройва. Ако ти е удобно, пиши на мейла.
    Много, много ти благодаря!

  7. Много ми хареса шкафа под стълбите. Може ли координати на майстора?

  8. I will right away grab your rss as I can’t find your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you have any? Please let me know so that I could subscribe. Thanks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *