14 thoughts on “Още за мини-къщите”

 1. Малко съм пообъркала линка към журнала ми, та сега го оправих…

  Иначе малката квадратура провокира креативността 🙂
  Вярвам, че ще направите всичко с много труд и желание. А и дори да са 46 кв. м, то това са си вашите 46 кв. м. на уют и спокойствие 🙂

  Ще се радвам, ако ни държите в течение за случващото се 🙂

 2. 10х 🙂
  Оправих го и аз в старите коментари.

  Иначе ми се ще и на темата с къщите от пръст да обърна повече внимание, но ще пиша за това, когато имам повече свободно време, за да се получи смислен пост, а не само списък с линкове 🙂

 3. Аз имам някакъв пъклен план да започна отделен блог, свързан с алтернативно строителство, пермакултура и всички онези неща, с които ще се сблъсквам, след като въпросът около земята се реши… Но ще изчакам още малко, за да се уталожи идеята, да посъбера малко повече информация и опит.

  Иначе ще е хубаво да пишеш за earthbag, досега не съм виждала систематизирана информация на български език 🙂

 4. Двама редовни читатели (и фенове) ще имаш гарантирано 🙂

 5. Ужас! Не пожелавам на никой да живее в подобно нещо.
  Иначе читателите ще са 3 🙂

 6. И по mobile homes ли започнахте да се заглеждате???
  Недейте бе хора…не знаете в какъв филм се вкарвате…

 7. Абе гледах го този сайт, точно тук някакъв човек го беше пуснал този линк като коментар в друг пост…

  Технологията е интересна, като показатели и цена също сигурно е добре, но не ме кефи да живея в жилище с бетон и толкова много желязо. Метална мрежа, брррр 🙂 Че то в панелката, която обитаваме в момента няма толкова много, а тя ми е критерий за кофти качество на живот.

 8. До Kot,

  Само за твоя информяция аз си построих къща по тази технология и икономията точно на желязо и бетон е, поне при мен излезна около 38% – 40%. Така, чр не се изказвай неподготвен… 🙂

 9. Добре де… хайде погледни тази снимка (http://www.ibt.bg/images/gallery/02/016.jpg) или пък тази (http://www.ibt.bg/images/gallery/02/015.jpg) и ми обясни – тази мрежа после махат ли я или остава част от стената?

  За бетона съм съгласна, че отива по-малко, с тези мехурчета в него е логично. Но за желязото не можеш да ме убедиш. Знам, че му падна цената, ама все пак…

  И друго – виж какви са реализираните им проекти. Виж дори и бъдещите как изглеждат. Нещо нискобюджетно да виждаш?

  И още нещо – аз не съм строител, т.е. не се опитвам да продавам услугите си на четящите този блог. Споделям приключенията си, начина си на мислене, начина на живот, мечтите… (и понякога – проблемите).
  А мечтите ми определено не включват халета, офисни сгради, молове, ваканционни селища и хотели. Това са нещата, които искаме да останат зад нас (т.е. да си стоят в София и курортите за любители на навалиците). В сайта на ibt има форум, линковете стоят – който се интересува, може да си зададе там въпросите. Конкретно за нашата къща – технологията не ме кефи, казах го вече няколко пъти и не мисля, че има смисъл да изреждам съображенията си още веднъж – явно имаме различен начин на мислене и харесваме различни неща.

  Вкусовете на хората не са особено рационални. По същия начин ще реагирам и ако се опитваш да ме накараш да харесам чалгата. Ами въпрос на вкус, точка. 🙂

 10. Не искам да ти променям начина на мислене или вкуса но, точно заради тази мрежичка и формата на самите елементи се намалява допълнителната арматура и то с много, поради констуктивните им свойства. В чужбина строителството по тази технология се нарича “зелено строителство” – което те освобождава от данък сгради и тн и тн.
  Аз просто ти давам факти, а и междодругото виж в Готови Проекти там има само къщички 🙂
  Все пак както са казали по вкус и по цвет друзя нет 😉
  Успех и хубав уикенд!

 11. Ще я продължим тази дискусия, не съм се отказала съвсем да я нищим тази технология :)Това, че на мен не ми харесва за селската ни къща, не значи, че я отричам съвсем.

  Просто темата за мини-къщите и дървените къщи не е подходяща за сравнение, ще пусна друга тези дни, само да намеря време.
  Приключваме в тази тема, така или иначе ако някой търси инфо за полистиролбетона е малко вероятно да надникне тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *