И само кухнята остана… :)

Всъщност и още няколко на пръв поглед дреболии (довършването на улуците, коридорчето, малката тоалетна долу, шапката на комина), които ще глътнат неизвестно количество пари, които в момента нямаме, но… звучи утешително, че най-мащабното, което остана в тази къща е кухнята – оставихме шпакловката и преправянето на ВиК щранга в тази стая да се правят, когато поръчаме кухненските шкафове. За да спестим още едно преправяне, най-малкото 🙂

Стълбите

Очаквах със страх гледката, но стълбите се оказаха доста приятни и за окото, и за ходене по тях. Пак не са изцяло черни, бяха ни предупредили за белите чела и точно това ме притесняваше, но изглеждат доста добре. Почти така си ги представях, когато все още мислех да ги правим с дърво.

(Ако още някой е забелязал разминаването в ширината между първите 2 и останалите стълби – вади очи само на снимката. Момчетата направиха максимално доброто за бюджета ни. )

Имаме 3 шпакловани и боядисани стаи с боядисани врати и каси, коридора със стълбището между двата етажа (най-сложната и трудоемка част), пода е подготвен за настилката – за момента плановете ни са за балатум. Мярнах и някаква разновидност (PVC подова настилка) с доста приятни разцветки… май ще се наложи да се разходим и да видим на живо какво представлява това чудо.

Нишата под стълбите

Ако някой се чуди защо зарязах чертането на идеи за мебелировката – ами на груб строеж нещата изглеждат доста по-различно 🙂

Най-доброто, което бях успяла да измисля за това подстълбищно пространство беше ъглов вграден гардероб до вратата, с неизвестна конструкция и неизвестно “вграждане” на стълбището.

Е, това, което е направил майстора определено ме улеснява много в чертането 😉 – тази конструкция дори и аз съм в състояние да измеря.  Изглежда много приятно и дори и ако се забавим много с усвояването на пространството под стълбите, тази част от стаята ще изглежда довършена. И понеже е от гипсокартон, ако след години ни хрумне да правим някакви промени, поне “къртенето” ще е лесно.

Най-вероятно ще използваме септември за мерене, смятане и премисляне.  Ако изскочи вариант да се оправят някои проблеми по покрива (комина и улуците), няма да се колебаем, че наближава времето на дъждовете и снеговете, но вътре в самата къща всичко вече може да почака.

40 thoughts on “И само кухнята остана… :)”

  1. Трябва ви парапет за стълбата. Представи си, че се появи малко дете там и защъка нагоре-надолу.

  2. Марине, ще има парапет или направо решетка за целия отвор.
    Просто не очакваме малките си племенници на гости преди да сме завършили къщата и да сме се нанесли 🙂

    То всъщност и на терасата горе няма парапет, а това е далеч по-опасно и за възрастните… този “дребен” разход пак го пропуснах 🙁

  3. “но вътре в самата къща всичко вече може да почака.”
    Не знам за вас, но после мързелът като си каже думата и става “Абе, то може и така да си седи”. Поне при мен е така. 🙂

  4. Забрави, Кот като каже, че нещо й е мръсно/неподредено/дразнещо и тн, няма спасение 😀

  5. Кот като има навика да обръща такова внимание на мръсотията и неуредиците…ви чакат дълги дни и нощи борба с тия бели стени.Сега е ново…после…идея нямате как личи всяко петънце по тях.Тоя урок съм го научил-стени-никога в бяло!

  6. Салвадоре, 7 години живеем в квартира, на която стените ги боядисах в бяло при нанасянето и още не ми е хрумнало да пребоядисвам… сещаш се колко ми пука за стените :))
    Просто на Прасун му пука още по-малко 🙂

    Обаче и друго е вярно: боядисаните в бяло мръсни стени изглеждат по-чисти от боядисаните в някакъв пастелен цвят мръсни стени. И се пребоядисват по-лесно 🙂

  7. Това е вярно…мръсната бяла стена изглежда почти чиста в сравнние с мръсната цветна.А това за цената на боята…не е съвсем вярно или поне не е абсолютно вярно.Те вече производителите се светнаха,че това клиента в пазрната икономика е кофти добитък и няма угодия…особено когато китайците и турците ти откраднат технологията и започнат да те конкурират с цена.Та започнаха да правят всички основи бели,като Негово Величество Клиента си ги оцветява на място в магазина.

  8. “Та започнаха да правят всички основи бели,като Негово Величество Клиента си ги оцветява на място в магазина.”

    Е, и? Не остава ли пак бялата най-евтина?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *