Кредит ли?

Мрънкам си, просто още няма какво да напиша.

В рекламите разни щастливи хорица клатят глави и па-паткат… а аз след 2 седмици мотане, 3 срещи с мобилен банков консултант и 2 часа попълване на всякакви фермани все още не мога да се добера до прост потребителски кредит от 5000 евро.

След всяка среща (на която ти свалят звезди от небето точно като в рекламата) следва един телефонен разговор с централата, в който учтиво ти обясняват, че има и още нещо, което не са ти казали… демек няма да стане твоята при тези хубави условия, но може да стане, ако…

Добре, бе хора… кому е нужно да си губим времето взаимно? Ми кажете всичко от първия път – нали ако не успея да отговоря на всичките ви условия, така или иначе няма да ви стана клиент.

Идея нямам каква е логиката за хора, които всичко до сега са успявали да си напазаруват кеш, да е по-трудно, отколкото за такива, които до такава степен са се набълбукали с кредити, че и гащите им са собственост на банката :-/

Мрънкам си само де… докато чакам следващото условие, за което са пропуснали да ми кажат.

39 thoughts on “Кредит ли?”

  1. Е… опитвам се 🙂
    Не вземам кредит за покупка на телефони, компютри, автомобили, черна и бяла техника, почивки на екзотични места.

    Но строежът на собствен дом трудно става с пари от закуски 🙂

  2. Ох, колко добре те разбирам!
    Още не ми стига смелост да проверя как стоят нещата с тези кредити… 🙁

  3. 10x за инфото 🙂

    Това като краен вариант за довършителните работи или обзавеждането става, но на мен ми трябва кредит за строеж на къща и искам да изплащам 10 години на малки вноски (за да минава вноската като нормален месечен разход, както всички сметки, а не да е половината от дохода ми)… 16% лихва оскъпява доста.

    Иначе като за кредитна карта звучат добре условията (http://www.icard.bg//?PageID=37&RecordID=1)

  4. Ако се спреш на сглобяема къща,имаш проблем.Напълно реално е банките да не приемат ипотеки върху такива.Или поне не всички банки.Но монолитен груб строеж 100% може да се ипотекира и да се завърши сградата с кредита.

  5. Абе монолитен и 200% да се ипотекира, ние не щем такъв. То и парцелът може да се ипотекира, но се оказа доста сложно и скъпо. Затова тръгнахме да търсим потребителски кредит – и без това сумата е смешна за ипотечен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *