01.01.2010. Открихме велосезона :)

01

Събудихме се от тишината – нетипична, чак страховита. Семейство Бидонови, от чийто апартамент над нас обикновено се разнася първо алармата за събуждане (6:30, игрива чалга, прекъсвана няколко пъти от удари, явно по радиочасовника), после шумно трополене на 2 х 120 кг и 2 х 80 кг в налъми (7:00), последвано обикновено от жизнерадостна трудова дейност (8:00, пробиване с бормашина, чукане, рязане и изтърваване на инструменти, обикновено в съпровод от мазилка, стелеща се нежно от тавана по главите ни), този път не даваха никакви признаци на живот.

– В провинцията са! – уверено отсече Прасунсен.
– Амиии… то от никъде нищо не се чува… Поне алармите на колите друг път квичат, деца викат под прозореца… Да не е паднала бомба? – сънено се прозя Котката.

Слънчице, жега, никакви хора и коли по улиците. Тенденция към застудяване и валежи през следващите. Перфектния момент да се поразходим с колелетата, да се пораздвижим след световното по ядене и пиене, което обичайно се провежда всяка година по нашите ширини и просто няма шанс да се измъкнеш от участие…

02

Тази част на Младостите обикновено не е особено натоварена и в работен ден… но чак да не срещнем кола ни се стори прекалено.

03

Зад 2-та мола на булеварда вече се чувствахме, все едно се разхождаме в Припят… дори и кучета не срещнахме. Облаците създават едно такова тревожно усещане 🙂

04

Два следобяд, в далечината се мярка самотно семейство с детска количка. Първите признаци на живот. Впрочем по “Малинов” си имаше движение някакво, не беше съвсем пусто де… задминаха ни няколко коли и автобус. Просто толкова спокойно в квартала не е било отдавна.

Искам всяка сутрин да е денят след нова година, мрън 🙂

(киносезона също го открихме, с “Аватар”… ама Прасун не остана много очарован. Извънземните били банални.)

5 thoughts on “01.01.2010. Открихме велосезона :)”

  1. Някои откриват сезона други не са го закривали въобще 🙂 В колелото е истината

  2. Мдаа,живеете в стария ми квартал,където основна човеко единица е пришълеца от китните места на рОдината.По празниците особенно като се съберат повечко дни се отива при мама и татьо за да се напълни фризера(тия под мене имаха два големи фризера тип ракла-за агнешко и свинско).Чалга стила се подразбира,а навиците от аграрните години(събуване пред вратата,варене на буркани на поляната,изхвърляне на боклуци през бзлкона).Това бе и една от причините да сменя квартала.

  3. Мартине, ама друго си е да се измъкнеш по ранни зори (към 13:00) на 01.01, за да караш из улиците :)))
    Чак се ядосахме, че не ни дойде идеята още вечерта, след 12, като попреминаха стрелковите упражнения и епичната битка “Младост 3” срещу “Младост 4”. Щеше да е по-екстремно.

    Орехите… забравяш пиратките и канонадите по празници 🙂 Опитвам се да разбера на сексуални проблеми ли се дължи или е нещо в детството… това, което кара хората да изстрелват муниции, с които може да се превземе средно голям индийски град де.

  4. То ние велосезона го бяхме закрили за 20тина дни само, надявам се да се размине с още толкова 🙂
    А пиратки се чуват и в момента, сигурно някой е разбрал малко по-късно за новата година

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *