Къщичка за звездобройци

Къде ще прекараме следващата си ваканция ли? Ами във френски куб. Така се оказа, че наричат малките квадратни дървени къщички 3х3х3 метра, за които Валя ми прати линк.

carre-detoiles-exterior

Концепцията е много сладка – имаме супер луксозно бунгало за двама, което включва спалня, дневна, баня, отделна тоалетна и кухненски бокс в съвсем малка площ. В дневната има каминонапомнящ отоплителен модул и телевизор, разтегателен диван и компактни масичко-табуретки.

livingarea

carre-detoiles-interior

До спалнята се стига по стълбичка, а освен леглото, горе има и нощни шкафчета-ракли с осветление. И най-сладкото: кръгъл прозорец точно над леглото 😀

viewfromloft

showercloset

Снимките са взети от сайта на Carre d’etoiles, там има и доста забавна 360° разходка из къщичката, много снимки и видео. За сега ваканционни селища с такива къщички има само във Франция, очаква се да плъзнат из Европа, ако се харесват. Нощувката в момента (декември, студ) e около 85 евро за двама.

Ако искате да си купите такова кубче за вила или къщичка за гости – според този документ струват 25 000 евро, напълно обзаведени и готови за ползване. За доставката и монтажа нищо не разбрах 🙂

box2

Ако искате да си направите нещо такова – гледането е без пари. Гледането на звездите също 🙂

7 thoughts on “Къщичка за звездобройци”

 1. А аз доколкото разбрах от сайта техниката за наблюдение на звездите също е включена в оборудването на бунгалата 😀

 2. бунгалото, бараката или там каквото и да е изглежда много приятно и уютно, да си го монтираш някъде в тъмнината, да го обезопасиш с висока четири метра телена ограда и през уикенда да ходиш да си гледаш звездите!

  малко опасно с тази камина в дървената колиба, ама карай!

 3. Да, проблемът на тези кубчета е, че на един камион се събират 2… И понеже сме в България – при добро желание и на каруца ще го качат братчедите 🙂

  Според мен камината е електрическа печка, дърветата отпред са камуфлаж. Иначе не би трябвало да е проблем и истинска да бъде, въпрос на обезопасяване. Но точно този детайл не бих побългарила 🙂

 4. Изобщо няма никъде да я качват….от както по магазините се появиха китайски бензинови резачки по 100 лева,циганите изхвърлиха брадвите.С очите си ги видях за колко време изнесоха остатъците от един кофраж-нямаше и три часа.Буквално като скакалци-трима големи мангали само режат,а чаветата влачат нарязаното до каруците.След три часа дворът беше като облизан.

 5. Доста е хубава като се има предвид че скоро гледах нещо подобно сътворено от японци.Японския вариант беше толкова стерилен че да ми го подарят няма да се навра в него.А 25 000 евро ми се струват много при положение че човек може да си направи това: http://zerocabin.com/?p=59 за под 20000 лв и ще има около 40кв/м площ..:)

 6. От контейнерчето (или фургончето) става страхотна къща за гости.
  Просто в двора ни не остана място :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *