с. Владо Тричков

Нацвъкано по умопомрачителни хълмове по протежението на р.Искър, Владо Тричков е първото наистина чисто и спокойно място по пътя София – Своге и първото по Искърското дефиле, което принадлежи на община Своге.

Идеята да си търсим там парцел дойде след разочарованието ни от Нови Искър (като визия, цени и наличните имоти на пазара) и след като ударихме на камък в Кътина (а там не е като да липсват камъни де 🙂 ). Владо Тричков се оказа на същото разстояние от Курило, на каквото е и Кътина, с единствен недостатък, че автобусния транспорт до там не е софийски градски, т.е. ще струва малко по-скъпо.

И така, въоръжени с 1 свободен ден, раници с карти, разписание на транспорта, нещо за четене и вода атакувахме пътническия влак за Своге с бойната задача да обходим селцата по Искърското дефиле на разстояние до 30 км от София, започвайки от Реброво, през Луково, оставяйки най-близкото до София – Владо Тричков за десерт.

В интерес на истината, след слизането от влака се почувствахме леко разочаровани – района около гарата с нищо не подсказва колко симпатично и приятно селце е това. Гарата се намира в ниското, до реката. От едната страна на линиите виждаш хълм и малко накацали къщи… от другата също хълм с малко накацали къщи… и това е. На пръв поглед – село, по-малко дори от Луково, чак се зачудихме къде се побира това население от над 1000 души.  Докато не се качихме по стълбите на единия хълм, от където изведнъж ни станаха ясни 2 неща:

  1. За половин час разходка нищо още не сме видяли от селото, защото сме се разхождали във вилна зона.
  2. При избор на парцел там местоположението е много важно, защото селото е пръснато на голяма площ, с много махали и вилни зони, а както може да се предположи “градски” транспорт между тях няма.

Точно тук за пръв път ни хрумна идеята да снимаме табелките с имената/номерата на улиците преди да тръгнем по тях – така и не успяхме да открием карта на това село, а при разговор с брокерите по телефона уточнения от сорта на “ами да, близо е до линиите, значи и до гарата” и “само на километър от центъра на селото е парцела” са доста подвеждащи и не носят никаква полезна информация. Ако въпросният километър е по единствения път за София, еднолентов, без тротоар, минаващ през няколко моста с ниски парапети и с доста завои – забравете идеята да вървите това пеша всеки ден (както беше нашата идея). Със същото “удоволствие” можете да се разхождате и по Околовръстното.

И така, същинската ни разходка започна по улица 3, на която стъпихме веднага след като изкатерихме досадните стъпала от гарата (не пуша от 1 година и въпреки всичко усетих, че все още имам фасове “за изкарване” 🙂 ). Това е приятна панорамна уличка, която минава покрай училището и стига директно до центъра на селото, от където минава и пътя за София. Асфалтирана, с хубави къщи и чудесна гледка, това е една от улиците (заедно с пресечките й) във Владо Тричков , на които си струва човек да има къща, а фитнеса по стълбите е само ако ще пътувате често с влак. Улицата свършва в нещо като административно-търговски център (т.е. общинска сграда, поща, книжарница, някакви магазинчета) и доста приятна кръчма, в която се подкрепихме, преди да продължим разходката 🙂

От шосето за София (което във всички села в района се нарича “булевард нещо си” и играе ролята на главна улица) в централната част на селото тръгват много пресечки, някои асфалтирани (като улица 20, улица 30, улица 8 и 9…) или на черен път (като улица 19), на които също си струва човек да живее, защото са сравнително равни, близо до всякакви “екстри” на пъпа на селото :). За съжаление това, че вече знаем имената на улиците изобщо не ни помогна, защото повечето от брокерите не ги знаеха.

Оказа се, че в централната част на селото има и няколко магазинчета за хранителни и други стоки, дрогерия (аптека, ама не съвсем),  супермаркет “Аро”, детска градина с чудесен просторен двор и кът за игра, доста прилично футболно игрище, няколко кафета, хлебопекарна и кантора на агенция за недвижими имоти. И сигурно нещо сме пропуснали, но просто не можахме да обходим всичко, въпреки че във Владо Тричков ходихме общо 3 пъти до сега (2 разходки и 1 оглед).

От вилните зони обходихме по-сериозно само Клисура, защото повечето парцели в нашия ценови обхват и изисквания (ток, вода, регулация) бяха основно там. Но за Клисура – в следващия пост.

В общи линии от всички села по дефилето до Своге, като че ли Владо Тричков е най-добрия избор за постоянно живеене. Близо е до София, още по-близо е до Нови Искър, където може да се разчита на банков клон, банкомат, по-добре заредени аптеки и поликлиника.

Само едно не успяхме да разберем: кой е този Владо Тричков, на когото е кръстено селото?

Как се стига до Владо Тричков?

  • С влак: от София до Владо Тричков пътува 9 пъти дневно, като първата машина е в 5:58, а последната в 22:30 часа. Времето за пътуване е около 37 минути с пътнически влак, а цената е 1.00 лв.

  • С автобус: Няма директна линия, автобусите пътуват до Своге и спират във Владо Тричков. Има доста повече коли, но всички тръгват от Автогара Север.

  • С кола – пътят е добър и добре поддържан, но има доста завои. От табела до табела е около 25 мин.

 Някои факти

  • Местоположение: Юго-Западен регион
  • Разстояние до столицата: 20.862 km от София
  • Геогр.ширина (Latitude): 42.867N
  • Геогр.дължина (Longitude): 23.367E
  • Надморско равнище: 500 – 699m
  • Област: София
  • Община: Своге
  • Площ: 18.969km2 (НСИ)
  • Население: 1454 жители (към 01/01/2007 – НСИ)
  • Пощенски код: 2299
  • Телефонен код: 07166 от България, 003597166 от чужбина

(информацията е от Справочник България)

Галерия

vt7.jpg Пейзажът около гарата е малко в стил “Дивият запад” и с нищо не подсказва симпатичното селце, скрито зад хълмовете наоколо.
vt1.jpg Улица 3 се простира успоредно на р. Искър и от нея се открива страхотна панорама към другия бряг.
vt6.jpg Улица 19 прилича повече на алея в парк, но всъщност е на 2 мин пеша от центъра на селото. Зад храсталаците се крият симпатични къщички.
vt4.jpg Някои от магазинчетата се крият в дворовете на къщите.
vt8.jpg Едното от двете заведения, които забелязахме в центъра на селото. Това не сме го тествали, но другото има добра кухня 🙂
vt3.jpg Детската градина има просторен двор с доста прилична детска площадка.
vt5.jpg Улица 20 е къса, асфалтирана и в центъра. За съжаление по нея не се продават евтини парцели.
vt2.jpg Футболно игрище в село Владо Тричков

99 thoughts on “с. Владо Тричков”

  1. Абе то ясно, че все към моя край ви тегли с котката 🙂
    Хайде, скоро тогава ще направим бира на Жълтото в Своге. Да ви покажа аз места най-лични, най-прекрасни! 🙂

  2. Своге ли каза? Знаех си аз, че ще се уредим с готини комшии там 😉

    Жълтото не го знаем още къде е… миналата седмица великите изследователи Прасунсен и Кот откриха “Триъгълника” :)))

    (ама на темата за Своге, като й дойде ред, ще разчитам да внасяш просветление в мъглявите ни представи за местностите там)

  3. Оооо, Триъгълника! Хехее. Следващият път – тугедър!
    🙂

  4. Спасибочки, что просветили, и, главное, как раз вовремя. Подумать только, шесть лет уже в инете, но про это первый раз слышу.

  5. …то според мене другата страна е по хубава трудно се стига с кола през зимата, но е по красива и дива, направо няма кой да те напсува…идялно за чукане 🙂

  6. Ето кой е Владимир (Владо) Тричков:

    Източник: http://www.ndt1.com/article.php/20050313215208197

    1899
    На 14 март 1899 г. е роден Владимир (Владо) Йосифов Тричков -политически деец, генерал-лейтенант (посм.). Учи във Военното училище в София. Член е на БКП. Владимир Тричков се включва активно в подготовката на Септемврийското въстание 1923 г. , заради което получава смъртна присъда. Впоследствие присъдата му е заменена с дългогодишен затвор. Освободен през 1936 г., заминава за СССР, където учи в Международната ленинска школа. През 1937 г. отива като интербригадист в Испания. След завръщането си в България многократно е интерниран в Ксантийско и Асеновградско заради своята революционна дейност. Като командир на I ВОЗ, член на Гл. щаб на НОВА, а по-късно и командващ НОВА полага големи усилия за масовизиране и ръководене на партизанското движение. През май 1944 г. взема участие в похода на Втора софийска народоосвободителна бригада. Загива в сражение край с. Горно Камарци, Софийско.

  7. Хех, мерси за инфото!
    Никога нямаше да ми хрумне да търся в този източник 🙂

  8. наи готиното село на света бих се варнала пак да живея там

  9. SELO VLADO TRICHKOV E MNOGO KITNO I KRASIVO SELCE.NAMIRA SE V PREGRADKITE NA STARA PLANINA.TUK E ISTINSKI RAI

  10. Каково да кажа повече? Гарата-ужас,пътищата-кал,дупки,свлачиша,заливане от реката,осветление няма,боклук насвсякъде.Плащаме данъци,такси,защо ли? Иначе си ми хересва виличката,стига да мога да стигна безпрепятствено.Наложи се веднъж да викам лекар.Не искаха да се качат с тяхната кола,а ние може да си троишим нашите. Иначе си е гот,близко е до София,пейзаж,романтика на дивотията от нашата Калугерица.

  11. На всичкото от горе сега има опасност да ми се зарази кладенеца с отходни води

  12. Поздравявам всички! Днес е много хубав пролетен ден. Топъл и слънчев. Чета, гледам снимки и се чудя…Има ли местенца за продан в този район? може ли някой да ме ориентира? За което предварително благодаря!

  13. Месечинке, специално за имотите по дефилето бяхме доволни от инфото на 2 агенции: Крез и Теменуга-94. И двете са в Своге, но правят огледи и в околните села. Местните брокери си познават имотите добре, не се притесняват да карат по чукарите и няма да ти откажат да те заведат на парцел само защото нямало асфалтов път в последните 200 метра.

    Хубави местенца за продан има навсякъде, но не разчитай, че някой ще пази нещо читаво и изгодно специално за теб – обикаляне, разпитване, сравняване, обмисляне и пак обикаляне… това е начина 🙂

  14. Калугерица си е едно от най хубавите места по света бели,ако и да няма свестен път и вода,но човек винаги измисля някакъв начин да се справи…

  15. Хубаво е там,разпускам и се чувствам добре,занимавам се с градината и независимо от лошия път,пътешествам всяка седмица.

  16. Малко и общината трябва да си изпълнява задълженията ,както ние си плащаме данъците и всички такси които събират. Поне осветлениот да пооправят ,да не говорим за тъпищата след дъжд.

  17. Да ви кажа приятели/ другари/ нещо за Вл. Тричков. От около 15 години ходм в приятели на гости във Вилната зона на Владо Тричков т.е от другата страна на Искъра. Най-накрая успяхме и през 2006 си купихме парцел с малка вила. За вила добре ама то човешкото око не се насища. Та решихме ние с съпруга ми и бутнахме вилата и вдигнахме къща. Още работим по нея но се надяваме следващата пролет 2010 да се установим охончателно там. Отгледахме си детето и сега сме двама млади самостоятелни хора които те се претусняват да пътуват до София всеки ден. Кога с маршрутка, кога с влак.Има и друг вариант -до Нови Искър с кола за 10 мин. и от там до София с градски транспорт. Правила съм го и не е толкова стращно.Но нищо не може да ме спре да се прибера в къщи т.е във Владо Тричков. Усещането за спокойствие и тишина е неописуемо. Всеки който иска да се изнесе от София да действа. Да ви кажа още малко инфо. Всички брокери казват че в селото има вода /по тръби/ а във вилната зона е само от кладенци. Не им се връзвайте. Вода има в селото само пролет . И то до момента в който не почнат да поливат. После режим и всички пускат кладенците. А цените на имотите в сравнение с вилната зона са двойни. Така че ако си намерите имат на рално място и близко до асфалт не повече от 150-200 метра във вилната зона не се колебайте. Късмет на търсещите.

  18. Попаднах на този блог точно, когато търсехме парцел във Владо Тричков. Радвам се, че с търпение успяхме да го купим миналата година. Догодина живот и здраве стартираме строежа на нашата къща. От цитираните брокери по-горе не съм особено очарована, но те са първоизточник за търсене на парцел там. Струва си да се живее там ако търсите чист въздух, красива природа и близост до София или Своге.

  19. @tsveti
    Не си попадала на брокерката, която ни водеше на огледи в Костинброд и до вилна зона Клисура във Владо Тричков… след нея всички други вече ни се струваха очарователни :)))
    Иначе, ако човек не бърза, може да си намери прилично и доста по-евтино място и без брокер.

    Успех по-нататък с къщата и читави строители ви пожелавам! 🙂

  20. Имаме изгодна оферта за красива къща във ,,Владо Тричков,,. Притеснява ме обаче, че едното ми дете ще е ученик в 12-ти клас, а другото в 6-ти. Тъй като не искаме да им сменяме училищата, ще се налага всеки ден да пътуват до София. Големият ще се справи, но малкият, притеснено ми е и вероятно ще го водя и ще го прибирам аз. Не съм шофьор, затова ако някой има представа заслужава ли си да си блъскам детето по маршрутки и влакове или не?
    Лекар в селото има ли? Имам предвид, възможност за избор на личен лекар. Уличното осветление също ме интересува дали работи. И въпросите с ромите как стои, има ли ги в селото, няма ли ги? Проблемите с тока продължават ли да са така чести, както чета в пресата. Също и итернета ме интересува как е. Не ми се вярва да няма интернет в подобен район.
    Благодаря ви предварително.

  21. @цари
    Интернет има, обаче за пътуването…
    Големият може да не го мислиш наистина, всички хлапета в района пътуват, къде за частни уроци, къде за гимназия… повечето с влак. С маршрутка е кофти, много са претъпкани и крайната им спирка в София е гара Север.

    Времето е хубаво, направете си една разходка през уикенда до къщата и засечете от там до училището на малкия с какво и за колко време можете да стигнете.

    За лекар не знам… медицинска служба някаква май имаше, но понеже Нови Искър е наблизо, подозирам, че хората натам са се ориентирали за личен лекар.

    Уличното осветление работеше преди 3 години, когато оглеждахме имоти там. Все пак и ние само огледахме и нищо не купихме във Владо Тричков, така че… ако някой има повече инфо, дано се включи в толкова стара тема.
    Ние се отказахме от покупка, точно като се опитахме да се приберем с маршрутка / влак от парцела, който ни предлагаха до София и се оказа, че маршрутката неизвестно защо не мина в уречения час през тази спирка, а до гарата имаше едно досадно вървене по шосето без никакъв тротоар.

  22. Благодаря ви много. Ние вчера ходихме на оглев къщата. Прекрасна къща и прекрасно място. Дори големият син направо се влюби в нея. Само дето къщата е доста далеч от гарата, но пак е вариант някой да го посрещне оттам с кола. Много е кофти, че влаковете не спират на централна гара, там е много по-удобно към всяка точка на София да тръгнеш.
    С малкият въобще не виждам как ще стоят нещата. Все още мислим, премисляме, как ще бъде и как може да стане.
    Още веднъж, благодаря ви за всичко. Вчера, благодарение на вашият блог и инфото за селото от него, направо изненадах хората с това, което знаех, а и най-важното, бях подготвена за какви недостатъци на населеното място да питам.
    Хубав ден от мен.

  23. Влаковете спират на Централна гара, маршрутките нямат спирка там. Има един много хубав нов влак от/до Лъкатник, той минава в много удобно време сутрин и по обяд и през Владо Тричков и винаги е пълен с ученици.

    Все пак става дума за едни 5-6 години… малко са, само ако не ти се налага да ставаш в 5, за да стигнеш в 8:30 на даскало 🙂
    Ако някой от вас ще ходи с кола на работа сутрин, тогава не е голям проблем.

    Успех и от нас! 🙂

  24. Малко със заксъсение се включвам. Аз имам там вила. Баща ми пътува с влак и до местото е около 10мин. ,но ние повече пътуваме с кола. Зависи къде се пада къщата която гледате. Ние сме зад гарата и е черен път. Декември беше ад с пътя. Смених колата за джип, защото реката като излезе ,коловозите са яки. Сега нямам проблем. Съседчетата пътуват до София за у-ще с влак. За маршрутките, незнам не ги ползвам ,защото спират в центъра ,а от там имам доста ходене/но е вариант/. Лекар знам за един -мъж, който много го хвалят комшиите. Добър и отзивчив бил. Здравна служба има горе до общината. А самата община е пълна скръб. При нас пътя е черен,осветление май няма. Интернет има,стационарните телефони са безжични. От нашата страна няма свестен магазин /освен на гарата/. Там е малко мизерно, но гледам ,че ремонтират стария магазин. Съседите всички са местни и пътуват с влак или кола. Ние сме на кладенец, водопровод няма. Всичко е въпрос на навик и организация.
    Аз се чувсвам добре там и ходя всяка седмица и ако ми беше по уредена къщичката , като ми писне в София ,може и да отида на там.
    Поздрави!

  25. Поздравления за избора! Владо Тричков е прекрасно място за живеене и отдих!:)
    Ние имаме вила в кв.Клисура и мога да споделя следните неща: През лятото има режим на водата( ние сме с централен водопровод).Решихме проблема с хидрофорна система.На кладенци или сондажи са само високите места към гората.В ниското има водопровод.В кв. Клисура има два хранителни магазина,интернет,кабелна телевизия,комплекс с басейн,конна база. Ползвали сме няколко пъти медицински услуги – във Вл.Тричков има кабинет с фелдшер.Човека е много добър и разбира повече и от доста софииски лекари.Ако състоянието на болният не позволява да отиде лично,ще се наложи да вземете фелдшера с кола и да го закарате на място. Все пак няма линейка..
    В момента пиша този си пост от вилата и се радвам на слънцето,което замести дъждовният порой от преди малко:)
    В района около нас има постоянно живущи,предимно възрастни хора,но напоследък започнаха да се появяват и млади семейства с деца. Има както новопостоени къщи,така и пустеещи дворове. Местните жители са хмм..малко странни.Не са особено приветливи,но и контактите ви с тях ще са сведени до пазаруване в магазина или в строителният склад в Ромча. Цигани наоколо няма!!!!Но това не пречи в някои зони зимно време да се претършуват къщите.
    Моята препоръка е да не ползвате агенции и брокери,защото рискът да платите двойно за даден имот е голям. По-добре се разходете и разпитайте хората наоколо.
    На нашата улица преди година се продаваше имот за 16000Евро,местна хиена го купи и го препродаде за 28000Евро.В момента се радваме на една от най-красивите къщи,построени наоколо,млади хора за съседи.Преди седмица мои познати (местни) казаха,че продават празен парцел около 8-900м2,близо до нас,с прекрасна гледка за 16000Евро.
    Ако обичате разходките – има пътеки нагоре по гората.Намират се много видове гъби,билки..Въздухът е чист и лековит.Изобщо-чудесно място,ние сме тук цяло лято и го препоръчвам! 🙂

  26. Забравих да добавя…за транспорта:
    Освен влака и маршрутките, много често докато чакате на спирката,може да ви спре кола и да ви закарат до София:)
    Практикува се и срещу поделяне на бензина,няколко човека,пътуващи в една посока за работа да ползват един автомобил(нещо като такси,ама не съвсем) 🙂

  27. Наистина природата е чудесна,но проблема с водата насред летните жеги е умопомрачителна.Когато я има е за кратко и има странен цвят.От есента и тока започна да се колебае,ту свети нормално а ако включиш бойлера всичко загасва.Абе само природата е хубава!

  28. ей, това го четох преди 2-3 години като си търсих виличка, познайте дали вече 2 години нямам там 🙂

  29. Как стоят нещата с водоснабдяването в махала Клисура през 2012 г.? Благодаря.

  30. Привет на всички 🙂
    Търсим в с.Вл.Тричков имот за 15 000 евро. За жалост нямаме мн.контакти там,а брокерите предлагат изгодни оферти,а после не могат да проведат една сделка докрая-ние ли сме каръци,тях ли не ги бива? 🙂 Изумена съм как се прехранват с тази професия изобщо?!! На пръв поглед селото ни грабна,макар че и ние имаме ученик,пък и бебенце, и транспорта,и здравното обслужване си ме притеснява…За всичко има управия,само да се закачим.Ако някой има инфо за имот в прилично състояние,моля Ви-помагайте 🙂
    p.s.Под ”имот” разбирайте ”къша” 🙂
    Благодаря предварително!

  31. хм, при това състояние на БДЖ и претъпканите обичайно маршрутки с ученик ще ви е трудничко…
    Квартал на Нови Искър или нещо в Кътина няма ли да е по-добре, ако има на тези цени?

    Предполагам собствениците си играят на “иде ми, дойде ми” – като видят, че все пак има интерес почват да се чудят дали не са се минали и вдигат цената или изтеглят офертата 😀
    Брокерите все пак имат интерес от продажбата и да си приберат комисионната, едва ли умират от желание да са само разводачи.

  32. :)Надявам се да извадим късмет за Вл.Тричков-като цени може само там да се класираме най-близо до София.За жалост в Н.Искър и квартали цените са без коментар просто!Екстрата на с.Кътина е само градския транспорт.Знаем офертите тук наизуст,даже и от собственици,които искат пък с продажбата на имота си, да си покрият кредитите и така 🙂
    Още нищо не е загубено за Вл.Тричков – трябва да се получи :)! Само това с водата леко ме плаши 🙂 🙂 🙂

  33. Успех, Вили! 🙂
    И при нас (Своге) има проблем с водата: суша е, цяло лято всички поливат градините и до къщите, които са по-високо вода не стига почти през целия ден. На нашата улица има ниско налягане 2-3 часа привечер и не можеш да пуснеш пералня тогава.

  34. Здравейте, преди години попаднах на статията, но някак си не стигнах до коментарите по нея. 🙂 Е сега, когато вече имам не само имот там, а и построена къща + официално живеем на улица 19 чета коментарите и ще пусна и аз като ще го ползвам и за повод за запознанство. Ние (аз, мъжа ми и детето (3г.8м.) живеем там от септември, почти всеки ден минаваме през кръчмата (ресторант Парос), където собствениците са страхотни хора, даже мога да ги нарека приятели. 🙂 С водата и ние се справихме с хидрофор и нямаме никакъв проблем; просто 500 лева за помпа + джаджи § 100 лева за 500 литра бидон = така решихме всичко. Вода за пиене ходя да наливам от Реброво/Луково – има страхотен извор и като напълня 4 бутилки за 2 седмици е супер.
    Маршрутки съм ползвала 2 пъти по необходимост, тъпкано е наистина… но става; влак един път – страхотно е, но наистина качването нагоре по улицата с дете е трудно. Ходим с кола, като детето ми посещава детска градина в центъра на София (мола на стамболийски), моята работа е в Захарна фабрика, а на мъжа ми в Слатина. Свиква се… пътувам до центъра не повече от 50 мин, по-често 40; връшането до офиса ми е още 15. Почти ако живея в Дружба 2.
    Желая успех на всички, които искат да живеят там; има неудобства, но наистина си залужава; просто трябва да си подготвен и да прецениш добре “минусите”.

  35. Здравейте, изчетох всички мнения, но нищо няма за Ромча, с брат ми търсим да си купим къща и гледахме снимки на една, там как е положението, някой ще сподели ли?
    Благодаря

  36. Здравей, ние до Ромча още не сме имали време да стигнем (особено при всички доремонтни дейности по къщата напоследък :))
    Дано някой местен се включи за инфо.

  37. Здр. аз съм зад гарата на Вл. Тричков-120стъпалча и съм пред вилата.
    На последък си парвим обиколки из околните планини с колата. Два пъти минахме на пряко през планината и се озовахме в Ромча. Изненадах се че има толкова много къщи. От кулата /м-у Вл. Тричков и ромча/,където редовно се катеря не съм ги виждала /къщите/. На високото до кулата има доста къщи също ,но доколкото знам вода нямат. иначе панорамата е страхотна. Но и пътя си го бива. В Ромча,зад гарата има един магазин -зареден добре и работи вески ден.
    Маршрутките спират на разклона до Горското КПП.
    Хубаво е и сигурно може да еснамери няко е местенце.
    Поздрави на всички.

  38. Здравейте! С голям интерес прочетох написаното, тъй като си търся място за живеене около София, а Владо Тричков ми се струва добър вариант- като цени, транспорт, природа и т.н. Имам един въпрос – за климата – студено ли е много, какво е лятото, зимата? Най-добре бих се ориентирал, ако някой бъде така добър да направи сравнение между София и Владо Тричков.
    Другото, което ме интересува, е как се казват кварталите на Владо Тричков, които са по-близо до ж.п. гарата – за мен това е от съществено значение, тъй като не желая да ползвам автомобил.
    Благодаря предварително за вниманието.

  39. Климатът е като в София, нищо особено. Гледай само парцела или къщата да е на южен склон 🙂
    Имената на кварталите не ги знаем, най-добе да отидеш на място и да извървиш пътя пеша от гарата до имота, който мислиш да купиш (така направихме ние).

  40. Благодаря ти, Прасунсен. Написаното от теб за климата звучи много добре – притесних се по едно време, че е доста студено във Владо Тричков. След като е като в София, става за мен.

  41. По Коледа бях на вилата. Супер беше времето. Тихо и спокойно. Пихме си кафенцето на вън. Вечер си е студено, но се свиква. Махала Калугерица е зад гарата през въжения мост. Има доста постоянно живеещи. Пътя е ….изпитание, осветление само някъде по улиците. Вода,на кладенци. Намират се пустеещи местенца. Успех в търсенето.

  42. Благодаря, gal. Владо Тричков все повече се очертава като най-добрият вариант за мен като цена и не само, силно искам да се махна от софийския бетон. Ако имам още въпроси, ще си позволя да ги задам тук :-).
    Вече съм напред с “материала” – замислям се върху нови варианти- например да си купя парцел и да си поръчам сглобяема къщичка. Не страдам от скрупули, в крайна сметка западняците живеят точно в такива здания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *