Навес над терасата (допълнение)

През лятото и особено есента обичайно при нас тече сезонът на “направи си сам нещо навън” и време за регулярно документиране на направеното не остава. Затова с известно закъснение представям довършването на навеса и външната мивка.

Навесът всъщност е продължение на този проект от 2013-та, с който започнахме по-сериозно да се занимаваме с правене на разни дърводелщини по къщата. И понеже се наслушахме на приказки “ама защо не го пуснахте над цялата веранда, така ще мокри”… а и наистина мокри :), та решихме, че е крайно време да го довършим*.

За конструкцията използвахме греди 6х8см, покрива наковахме с ламперия, намазахме я с битум и залепихме отгоре воалит със зелена посипка.

Възползвахме се най-безсрамно от помощта на бащата на Прасунсен и цялата работа беше готова за един уикенд. За мен, традиционно, остана лакирането.


*И за тази реализация имаше критика “ама защо не го пуснахте навеса и над стълбите”, но по тази логика можем и целия двор да скрием под купол, че да се разхождаме там сухи, когато вали 😀

4 thoughts on “Навес над терасата (допълнение)”

 1. Отскоро се занимавам с малки ремонти вкъщи, като се уча в движение. Имам един въпрос към вас: Как устоявате на толкова критика? Допреди да почна да си правя неща сам не бях си давал сметка колко много акъл се раздава из тия географски ширини. Понякога съзнателно крия какво правя, за да не се превърна в мишена за акъли, което ме изтощава много, защото обикновено се връзвам на всичко, което ми кажат. А акълите, които се раздават понякога са противоречиви един с друг.

 2. Свиква се 🙂
  Първо кипваш вътрешно, след 5 мин ти минава, започваш да разсъждаваш и виждаш, че в критиката има нещо полезно. Или пък няма и ти си напълно прав за себе си.
  Но и в двата случая има полза за теб при някой следващ проект или при завършването на този.

  Не се притеснявай да показваш какво правиш, в края на краищата правиш го за себе си, не за критикуващия 🙂
  Ако му искаш пари е отделен въпрос.

 3. Показвам, ама като е готово, за да няма възможност за дилеми, че почна ли да се двоумя и блокирам тотално.

 4. А, някой път блокажа е полезен. Половината ни идеи са останали само на етап чертеж и 3D, защото не успеем ли да го защитим, че да го продължим, значи има нещо сбъркано в него 🙂
  Но нещо спрях с кад-а и 3D визуализациите, че за тях се губи почти толкова време, колкото и с триона, а скица с молив в тефтера върши същото 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *