с. Драговищица

В село Драговищица попаднахме по грешка. Бяхме решили да разгледаме Костинброд – едно, че там имаше доста парцели и освен това след Кътина и стръмното дере, което някой беше решил да кръсти “парцел за жилищно строителство” доста време за нищо на света не искахме да чуем за планинско село и търсехме нещо “в равното”. И пътувайки с автобуса за Костинброд просто го пропуснахме и слязохме в следващото населено място на 3 км от него, т.е. Драговищица.

На пръв поглед селото… става. Само на 18 км от София, селото е приемлив избор за хора, които държат на близостта на големия град и в същото време търсят по-достъпни цени. Драговищица е тихо и спокойно село с около 1000 души население, но като природа, транспорт и “селоустройствен план” 🙂 отстъпва на тези по Искърското дефиле. По главната улица (шосето, по което се движи автобуса за Костинброд и София) видяхме 2 магазина за хранителни стоки и едно доста приятно заведение, както и още едно близо до първата спирка в селото, на която ни стовари автобуса. В селото има начално училище, детска градина, читалище и кметство. Има си и панелни блокове – някаква местна соц недомислица, която доста разваля визията в центъра на селото.

Не успяхме да видим кой знае какво от Драговищица, освен централната част, защото се оказа, че автобусите, които спират в селото и продължават за Костинброд са доста по-малко, отколкото минаващите транзит, а перспективата да трамбоваме пеша по шосето до града нещо не ни радваше толкова… но на спирката и в самия автобус (случи се Прасунсен да седи до един сладкодумен дядо от Царичина) успяхме да подслушаме доста местни клюки 🙂  :

  • че както можеше да се предполага, част от жителите работят в София или Костинброд
  • че всички те без изключение мърморят за неудобния и скъп транспорт (билета до Костинброд е почти на цената на билета до София)
  • че в Драговищица нямало някакви особени проблеми с мургави приходящи, но в околните села с малко жители и затихващи функции това е проблем – дядото се оплака, че на 2 пъти са обирали къщата му само за 1 година.

Галерия

dragov01.jpg Някои части на Драговищица изглеждат приятни дори и в мрачен ден. Това е заведението в началото на селото, на първата спирка на автобуса.
dragov02.jpg Култовото заведение (нисля, че се казваше “Курск”) в центъра на селото. Доста приятно място и отвътре и отвън… за съжаление имахме време само за нещо безалкохолно набързо.
dragov04.jpg Доста странна ни се стори идеята човек да живее в панелен блок на село. Обикновено панелните квартали вървят в комплект с фабрика, завод, промишленост в района… може би тези са построени навремето за работещите в Костинброд.
dragov03.jpg За съжаление панелките вървят ръка за ръка и със сметищата.
dragov05.jpg Разписанието на автобусите е залепено на магазина за хранителни стоки до кметството. Тези до метростанция Обеля са малко… останалите са до автостанция връбница в Надежда.
dragov06.jpg Магазинче на централната улица на селото.
dragov07.jpg Не, че съм подбирала нарочно пейзажи с разпилени боклуци – просто ми беше трудно да ги избягвам.

94 thoughts on “с. Драговищица”

  1. izobsho ne e verno che v seloto ima bokluci pochti na vqskude az tam xodq vsqka vakanciq tam si imam rodnini tfa che ste otishli tam vednuj… nz seloto si e mnogo xubavo mn mi xaresfa

  2. Е не сме го обикаляли цялото, признавам, че само в центъра се завъртяхме и по улицата, по която минава автобуса.
    Снимах панелките, защото ми се стори адски странно кой би искал да живее на село точно в панелка… предимството да живееш на село си е къщата с двор. Когато седнах да пиша статията и тръгнах да избирам снимки, се оказа, че във всеки кадър има някакви нахвърляни боклуци в близък план. Сигурно съм уцелила деня преди общинската фирма по чистота да си свърши работата.

    А иначе селото не е лошо, но повече ми харесваше преди да видя селата по дефилето. Ти го гледаш с очите на човек, който е отрасъл там, пристрастен си… ние го разглеждахме през погледа на купувачи, които искат да получат най-доброто за парите си.

    Не се засягай 🙂 Прати ми снимки от най-красивите места в Драговищица и веднага ще ги публикувам.

  3. Селцето си е спокоино и уютно.Идеално за спокоен живот извън мръсната София.Има си всичко за нормален живот/магазини 3 на брой -в началото ,в средата и в края на селцето/.Близо е до София .
    Живях там няколко години и там разбрах какво е спокоен живот и да си се наспала 🙂
    Така чее , ако сте решили да избягате от големия град – това е близка дестинация 🙂
    Успех
    Една бивша Драговищенка

  4. Драговищица е едно наистина прекрасно село, близоста му до София го прави привлеккателно за живот на много хора. Главният проблем на селото обаче е че то се намира в община Костинброд, ако селото беше в Столична община която е само на 2 км от Драговищица, а на 1,5км има градски транспорт нещата щяха да стоят по друг начин. Първо щеше да е по чисто, да има редовен транспорт, маршрутки и т.н, сега тези неща са мечта за драговищенци.Трябва да се замислят искат ли вече да бъдат в една гадна, мръсна, корумпирана,уяла се до гушата община като Костинброд, един град в който живеят збироток от диваци и планинци дошли от най-дивите планински села, хора които нямат корен и се опитват да смажат по всякакъв начин местните от селото в Костинброд. Злобни хора, мръсни и подмолни.Община Костинброд в която наркотиците и алкохолиците, крадците и мошенниците са на почит, където полицията е корумпирана и да кажа има полицаи наркомани, които шмъркат бело заедно с престъпниците. Зислете се какво ни даде тази община – НИЩО, ВСИЧКО НИ ВЗЕ И СЕ ОПИТВА ДА НИ ЗАТРИЕ, Е НЯМА ДА МОЖЕ ЗАЩОТО НИЕ ВЕЧЕ НЕ ИСКАМЕ ДА СМЕ В НЕЯ!

  5. 😀 😀 😀

    Община Костинброд в която наркотиците и алкохолиците, крадците и мошенниците са на почит, където полицията е корумпирана и да кажа има полицаи наркомани, които шмъркат бело заедно с престъпниците.

    😀 😀 😀

  6. Да призная нещо, наистина като Костинброд няма втори град и като цялата община – измет, престъпна измет вплела се във власта и глупаците и се кланят и лижат краката СПЕТЕ ГЛУПАЦИ ТЕ ЩЕ ВИ ТЪПЧАТ, ЩЕ МРЪЗНЕТЕ ОЩЕ ПО СПИРКИТЕ, ЩЕ ЧАКАТЕ АВТОБУСИ ПРЕЗ 1 ИЛИ ДВА ЧАСА НИЩО, ЧЕ СТЕ САМО НА 6КМ ОТ ОКОЛОВРЪСТНОТО, ЩЕ КАРАТЕ КОЛИТЕ СИ ПО ПЪТИЩА С ЯМИ НЕ ДУПКИ – ЯМИ, ПОЧИСТЕНА УЛИЦА ОТ СНЯГ НЯМА ДА ВИДИТЕ( ОСВЕН ГЛАВНАТА), ЩЕ СЕ РИЕТЕ И ТЪНЕТЕ В БОКЛУЦИ ДОКАТО СМРАДТТА НЕ СИГНЕ ДО ПРОЗОРЦИТЕ ВИ, А ВИЕ СПИТЕ И ЛИЖЕТЕ!!!!!

  7. Абе в интерес на истината… в София е същото. 6 км ги вървя пеша в повечето случаи, защото нямам нерви да чакам по спирките.

    Всъщност всички имаме някакъв избор, нали? Имотите в Костинброд бяха нереално надути, когато търсихме там… ако мястото не е добро за живеене, продавате и купувате по дефилето, даже пари ще ви останат 🙂

  8. Стига с това дефиле, зимата студено и усоино а и с тези завои, същото и лятото за вила става, но не и за живот! Иначе е красиво!

  9. Че кой те кара да пътуваш с кола през зимата из дефилето, влак има на 35 минути… когато се налага някъде да се ходи все пак.

    Закътано е, не е ветровито, а през лятото температурите са по моя вкус… мразя жегите.
    Красиво е и е чисто, няма навалица от хора – под това разбирам аз подходящо за живот. Навсякъде има интернет – под това разбирам подходящо за работа 🙂

    Ама всеки си има критерии де…
    В България бих живяла и около Търново, около Габрово… в Европа ми харесват скандинавските страни.

  10. Искам да попитам някой знае ли телефон на интернет доставчик за с.Драговищица

  11. Селото е приятно. Заслужава си човек да инвестира там, отколкото в Люлин или в Обеля.

  12. Желателно е да се избягват бизнес отношения с гореспоменатия Миладин и с баща му. Ще се разкайватеелските помияри

  13. re:”Прати ми снимки от най-красивите места в Драговищица и веднага ще ги публикувам.”
    ako iska6 az moga da ti pratq nqkoq snimka,no sam malko pristrasten,ot kam “kultovoto”zavedenie:)).Ob6to vzeto mnogo to4no se napisali vsi4ko za selceto za hora koito go vijdat za prav pat,imame si i krasoti i bokluci,i panelki(tam jiveq:( ),a zavedeniq bol,gadnoto tuk e 4e i da iska6 da napravi6 ne6to vinagi se namira nqkoi deto iska da te spane.A”Обществен контрол” e prav za VSI4KO nie sme nai precakani v cqlata okolq.I nakraq KOT,mersi za reklamata

  14. Искам снимки, разбира се, нали за това питам :))
    Едва ли ще имаме време скоро да ходим пак в тази посока, а и щом живееш в панелките, сигурно имаш поглед “от високо” на селото :))

    Ще пусна нов постинг – галерия за Драговищица, нека има различни мнения, кадри, поглед… човек избира мястото за живеене по свой вкус, а еднакви хора няма. Все на някой ще му хареса точно това, което вижда и чува 🙂

  15. samo trqbva ne6to mail ili skype za da ti gi metna,6te se postaraq da namera pove4e,6tom poema6 iniciativata,a i ne gledam ot visoko,na parviq etaj sam:)))

  16. Това за отделна галерия за Драговищица ми харесва – ако стане ще е много добре!!!!

  17. Крайно време е вече да се замислим искаме ли да живеем така в Драговищица – друг да ни определя правилата и да ни тъпче. А за зависта на част от местното простолюдие няма да коментирам тя е факт и начин на живот, те с това се хранят:)

  18. Автобусите в Костинброд са през 10/20/30 мин макс.
    Пътищата са си много добри в сравнение с други места(дори София).
    Костинброд е чудно градче,но ние не ви искаме.Стойте си по шибаните села тука няма място за вас

  19. AZ-чо, не се пали толкова 🙂
    Хора различни и вкусове различни… един обича спокойствието и зеленината, друг обича стъклени фасади, инокс и шума от автомобилите. Няма угодия 🙂

    За мен Костинброд си е ОК, колкото е ОК и всеки друг малък град… предполагам Перник и Радомир също са по-добри за живеене от София. Но все пак се радвам, че цените на имотите там бяха незаслужено високи, иначе никога нямаше да ни хрумне да се хвърлим към оня трип с дефилето.
    И понеже хората са различни… за мен е важно в населеното място, в което ще живея, хората преобладаващо да са рокаджии, чалгата да не е на почит въобще, малцинствата да са интегрирани и полицията да стреля по крадците.

  20. Уважаеми AZ-чо явно си много заблуден за Костинброд, ако ти на това му викаш уреден град и си щастлив от сегашното му положение значи потвърждаваш тезата ми за “глупаците”. Огледай се къде живееш, виж колко е мръсно, виж колко много дрога има в твоя град(или може би това ти харесва), единственото, което искаме в Драговищица е да си минем към столична община както е било преди( Ако се поинтересуваш от историята на твоята община ще видиш че, Драговищица преди е била квартал на СоФия към Коларовски район, после става община, Костинброд се води – село Костинброд община Драговищица, след това се обединяват Гарата, Маслово и Шииковци със селото Костинброд и става град – Костинброд(изкуствено създаден) и естествено става община а първият кмет на град Костинброд се казва Аспарух Пеянков и е от Драговищица, дори сега председателя на общинския съвет пак е от Драговищица така, че се замисли кой къде да си стои, а и съм сигурен че ти дори не си и от Костинброд 100% баба ти и дядо ти са от някое планинско село:))))))))Пак повтарям живеейте си в “прекрасния” Костинброд пълен с дрога, корумпирана полиция, цигани и всякаква измет никой не ви пречи просто НИЕ НЕ ИСКАМЕ ДА СМЕ В ТАЯ СКАПАНА ОБЩИНА ТАКА, ЧЕ НИ ПУКА ДАЛИ НИ ИСКАТЕ ИЛИ НЕ НИЕ НЕ ВИ ИСКАМЕ!!!!!! :)))))) И скоро нещата ще се променят..а ние ще те държим в течение на промените:))))))))) Сега спи и лижи краката на тези, които те тъпчат с тях:))))))

  21. Приятелю..градчето е уредедно.има какво да се желае наистина.баба ми и дядо ми са си от тук :)Полицията е корумпира навсякъде Кб не прави изключение.Такава ни е държавата.Дрога има навсяъкде..просто тука си се сблъскал с това.
    Иначе това че Маслово,Шииковци и т.н са се обединили и без да четеш историята на града можеш да се досетиш- то си се личи.Все си мисля че след някакви години градчето ще стане много по добро.
    Ситуацията с обединението прилича на ситуацията с Батвковци не мислиш ли? 😉

  22. В Драовищица има хубаво и лошо.Като навсякъде.Но най-хубавото са танцовия състав.В който играят прекрасни деца.ХОРЕОГРАФИТЕ са им жестоки.Ако някой иска да се увери в това което казвам да дойде НА 23.12.09г. от18.30h.на тържеството на тези прекрасни деца и след това пак ще коментираме.

  23. Аз разбрах, че концерта е от 19:00 часа на 23.12.2009г., а не от 18:30…и да танцовата школа е много добра в нея може да се обучават хора от 3 до 93 години:)))))))Няма по добра школа в района!!!

  24. И градовете,и селата имат своите плюсове и минуси.Община Костинброд е голяма и според мене не може да се справи с всичко.Не знам защо си мислите,че ако се върнете като квартал на София нещата ще са различни.
    И в Костинброд,и в София има боклуци.Положението не само в Костинброд,а в цялата страна е такова..В цяла България има наркомани,алкохолици,мошеници,а за София да не говорим.
    Ако не ви харесва положението в България.. има хиляди други страни.

  25. Искам да кажа, че аз бях на концерт.От това което си спомням, защото той беше преди почти два месеца на мен лично много ми хареса, беше доста хубаво тържество с добра организация, като за Драговищица е супер разбира се има какво още да се желае. Лошо впечатление ми направиха част от публиката, тъй като аз не живея в Драговищица постоянно, но имаше там някакви подвиквания от една жена на висок глас явно беше луда или незнам защо малко груба селска проява, но и такива работи се случват чудя се само защо организаторите не помолиха охраната на събитието защото аз видях, че отвън имаше двама полицаи да я изведът тази но това си е тяхна работа, на мен ми хареса. А за темата Костинброд – Драговищица- София ако Драговищица мине към столична община ще е по добре и от към транспорт и от към финанси и от към чистота, аз често пътувам но по мръсна община от Костинброд не съм виждала и с по неуреден транспорт нищо че е на 6 км от София за това си живея в София само заради лошата връзка и нередовния транспорт.

  26. Здравейте мой съселяни знете ли защо имаме тези проблеми с транспорта и боклука.1-Защото кмета е от ГЕРБ А кмета на общината е от БСП и има таина воина между тях.2-Нашия кмет много години остана на власт от всички ПАРТИИ беше избиран за кандидат и съответно избиран за КМЕТ.3-КОРУПЦИЯ.4-Копуване на гласове от синът на кмета така спечели последните избори. 5-Кмета, него интересува вече нищо откакто му взеха бюджета от община КОСТИМБРОД .6-Сега вече общ.Кмет Кунчев ни Командва и определя какво ще става в Драговищица.

  27. Ако е вярно това което казваш че общината е взела бюджета?Това е лош показател за общината а не за кмета на селото.Кой може да направи нещо без пари?ДУПКИТЕ по пътя са зловещи. Има места където цялата кола ще пропадне.Да пок аним някой от тези който определят какво ще става с Драговишщица да мине по отсечката Житен -Драговищица.

  28. Аз затова казвам, че Драговищица трябва да мине към Столична община…тогава нещата относно транспорт и пътища ще са много по добре, а за кмета да има нещо вярно в това, че бая се задържа и че беше избиран от всички партии, но ако трябваше да избираме между него и психоболната Мария Христова с безкрайните амбиции за влас, която цял живот не е направила нищо с собствени усилия, влизането и в универститета с помоща на партията, започването и в училището пак с помоща на партията, назначаването и за директор пак партията и тате, писането на книга с помоща на други хора, които даже и не споменава по добре сегашния безхаберен кмет отколккото нея….надявам се следващия да е млад и образован знаещ и работещ по европейски стандарти, а не старите муцини, които и без това са грозни:) Време е Драговищица да се събуди и да отсрани всички онези предатели, които ни пречат сега, даже и тези в общинския съвет, които уж са от Драговищица, а гласуват винаги против нея с цел тоталната ни изолация и унищожение…тези хора са за публично линчуване…и други болни мозъци, желаещи още църкви и тем подобни вместо да се насочат усилията към досега съществуващата, която паметник на културата от 2-ра степен с изключителна художествена стойност, а тръгнали да строят параклиси с цел придобиване на земята…старшно ….трябва да се събудим ..трябва старите мръсни комунисти да бъдат сложени на мястото им веднъж завинаги защото те само ни разделят, тяхната цел е разрухата и преченето, а не съзиданието скоро, съвсем скоро и ще ги тъпчем!!!!

  29. Абе хора… недейте така отчайва народа 🙂
    Толкова зор да ви докараме нови съселяни и вие направо отказахте всички с тези коментари ;)))

    А аз си мислех, че снимки на панелки е най-лошото, което мога да постна за това село 😉

  30. Явно и тук се трият коментари от модераторите:)))Каква пародия…питам се аз защо коментара на “недоволния” където цветущо развива теорията си за купуване на гласове и за това кои са “пришелците” в Драговищица е ИЗТРИТ?????

  31. @мнение

    1. Това не е форум, не знам дали забелязваш. Това е нашия личен блог и това, че случайно сме минали през селото, щракнали сме няколко снимки и сме писали, съвсем не дава право на някой да го обръща на форум с политика и псувни на расова и междувидова основа.

    2. Поста е от преди 2 години и аз нищо повече нямам да кажа по него, а това е моят пост на моят блог. Като гледам… никой друг не казва нищо смислено, само се джафкате.

    3. Направете си форум на селото и си говорете там каквото искате. Този блог е за хора, които си търсят място за живеене извън София и вече всички разбраха, че Драговищица не става – хубава природа, но кофти жители.

    4. На анонимници басма не цепя – като не ви харесва, ходете някъде другаде. А… като не ви харесва къде живеете, също можете да се преместите, някой да ви е вързал в Драговищица?

    Хайде със здраве.
    И ако не сте забелязали – има и други постове в този блог. И други теми, на които може да се говори. Ако случайно ви заинтересува и нещо различно от дребнавите ви ежби.

  32. Здравейте това за Кмета е истина,но знаите,че Драговищица е СЕЛОТО с най-доброто население в цяло Софйиско с уредена ИНФРАСТРУКТУРА с мърсна канелизация за която много градове и села мечтаят ,Училище,Детска градина,Редовна автобусна линия.И най важното е че ХОРАТА си помагат един на друг и се Уважават. Дори и само заради това си заслужава да се живее вив Драговищица.Това село е мечта за много хора от България.

  33. samo da kaja che seloto e nai-krasivoto v obshtinata. Ima avtobysi tova che onzi starec e kazal che v Carichina nqma v selo Dragovishtica ima vie vidqhte raspisanieto. Elate i razgledaite no ne glavnite ylicite a navleste v prirodata i gledaite zashtoto nikude nqma da vidite takava priroda.Magazinite na sa 3 na broi a mnogo poveche ima malki i golqmi no sa mnogooo.

  34. Нека и аз да кажа нещичко по темата Драговищица, извинявам се на хората с личния си блог, че им пълним страницата с наши си проблеми, но така и така е станал един вид обществен дебат, така че и аз ще си изразя мнението.
    1. Хората живеещи на село някак си отвътре им идва да са си лукави, вътре в тях “живее по един Андрешко”. Много хора са писали никой не се е представил с името си, Защо? Накратко селото е идеално благодарение на един човек бил той и комунист, но направил инфраструктура която сегашния кмет за 4 мандата не успя да разруши. За спокоен живот на крачка от столицата е просто перфектен избор. Никой не би го оспорил това твърдение, селото притежава електропреносна мрежа, която е сравнително новоизградена, водопровод и най-важното канализация. Има основно училище и кокетна детска градина. Нищо не му липсва на селото, сега и новоизградена пътна инфраструктура.
    2. Относно меко казаните доноси по повод Мария Христова изказани от “обществен контрол” самият ти никнейм говори, че меко казано страдаш от комплекси на основа обществено непризнаване на самия себе си. Най- вероятно си от електората на сегашния кмет и съответно косвено с гласа си, си допринесъл за упадъка на селото не само инфраструктурно,а и морално. По повод изказването ти “по-добре сегашния безхаберен кмет да управлява”, ти който си заел доста отговорна и компроментираща позиция, надали някога си изразил мнението си пред самия кмет за неговото безхаберно управление, напротив сигурен съм че си хапвал и пил от неговите агитационни “материали” почерпли по кръчмите.
    3. Държа да подчертая, че съм на ничия страна и не съм политически пристрастен поради простата причина, че в нашата мила родина това понятие няма почва.
    4. Изказвам си мнението, че ще е чудесно самото село да премине към Столична Голяма Община, едно че ще има много привилегии и развитие от които сега е лишено по една или друга причина и най-важното ще има редовен траспорт. Животът на едно село това е транспорта без него всичко замира.
    5. Относно хапливите, компроментиращи, доносни и крайни изказвания по един или друг представител на власта ,Хора вие сте си виновни вие си избирате кой да ви управлява и кой да ви затрива напълно официално, за това догодина мислете много кой ще си изберете за кмет и искате ли да върви това село нагоре или да затъва в мизерия.
    6. В заключение, по темата Драговищица:
    за човек със средни или големи възможности дори и по-малки от средните е чудесно място за живеене в къща с двор, всичко както си му е редът, както живеят хората на запад, така или иначе всичко в софийското поле ще се урбанизира.
    Относно местните власти в момента са “гола вода” надявам се догодина наистина някой читав мъж или жена да изяви желание да вземе нещата в свои ръце, до гуша ми е дошло от подлизурковци, двуличници и хора имащи проблем с алкохола да тръбят на ляво и дясно само лъжи и единствено да се самооблагодетелстват.
    4. В заключение искам да кажа, че селото е чудесно за живот, ужасно е близо до София

  35. Нека и аз да кажа нещичко по темата Драговищица, извинявам се на хората с личния си блог, че им пълним страницата с наши си проблеми, но така и така е станал един вид обществен дебат, така че и аз ще си изразя мнението.
    1. Хората живеещи на село някак си отвътре им идва да са си лукави, вътре в тях “живее по един Андрешко”. Много хора са писали никой не се е представил с името си, Защо? Накратко селото е идеално благодарение на един човек бил той и комунист, но направил инфраструктура която сегашния кмет за 4 мандата не успя да разруши. За спокоен живот на крачка от столицата е просто перфектен избор. Никой не би го оспорил това твърдение, селото притежава електропреносна мрежа, която е сравнително новоизградена, водопровод и най-важното канализация. Има основно училище и кокетна детска градина. Нищо не му липсва на селото, сега и новоизградена пътна инфраструктура.
    2. Относно меко казаните доноси по повод Мария Христова изказани от “обществен контрол” самият ти никнейм говори, че меко казано страдаш от комплекси на основа обществено непризнаване на самия себе си. Най- вероятно си от електората на сегашния кмет и съответно косвено с гласа си, си допринесъл за упадъка на селото не само инфраструктурно,а и морално. По повод изказването ти “по-добре сегашния безхаберен кмет да управлява”, ти който си заел доста отговорна и компроментираща позиция, надали някога си изразил мнението си пред самия кмет за неговото безхаберно управление, напротив сигурен съм че си хапвал и пил от неговите агитационни “материали” почерпли по кръчмите.
    3. Държа да подчертая, че съм на ничия страна и не съм политически пристрастен поради простата причина, че в нашата мила родина това понятие няма почва.
    4. Изказвам си мнението, че ще е чудесно самото село да премине към Столична Голяма Община, едно че ще има много привилегии и развитие от които сега е лишено по една или друга причина и най-важното ще има редовен траспорт. Животът на едно село това е транспорта без него всичко замира.
    5. Относно хапливите, компроментиращи, доносни и крайни изказвания по един или друг представител на власта ,Хора вие сте си виновни вие си избирате кой да ви управлява и кой да ви затрива напълно официално, за това догодина мислете много кой ще си изберете за кмет и искате ли да върви това село нагоре или да затъва в мизерия.
    6. В заключение, по темата Драговищица:
    за човек със средни или големи възможности дори и по-малки от средните е чудесно място за живеене в къща с двор, всичко както си му е редът, както живеят хората на запад, така или иначе всичко в софийското поле ще се урбанизира.
    Относно местните власти в момента са “гола вода” надявам се догодина наистина някой читав мъж или жена да изяви желание да вземе нещата в свои ръце, до гуша ми е дошло от подлизурковци, двуличници и хора имащи проблем с алкохола да тръбят на ляво и дясно само лъжи и единствено да се самооблагодетелстват.

  36. И аз се извинявам, че така се натрапихме в чужда територия, но това е единственото място в мрежата, където някой въобще обменя мнения за Драговищица. Имам къща там, която ползвам като лятна и съм съгласна с онези, които твърдят, че селцето е рай за онези, които искат хем да са сутрин навреме на работа в София, хем вечер да разпускат с коктейл на под асмата и да слушат щурците. Хората – те са единственият недостатък на Драговищица. Завистливи, назадничави, необразовани, инертни, воюващи срещу всеки, който живее различно (отглежда рози, вместо картофи, бяга сутрин за здраве, вместо да пие в кръчмата, хвърля си боклука в контейнера, вместо в реката и т.н.)Всичко това тук се смята за порок. И съответно е подлагано на санкции. Новодомците не бива да се учудват, ако им потрошат току що поставените стъкла на прозорците ей така, защото къщичката им изглежда много кокетна. Препоръчително е да си нямате работа с местните – наемайте майстори от София, пийте си кафето с други “пришълци” и не посещавайте местните заведения, където рискувате чиния в главата. Ако преодолеете тези “неудобства”, селцето си струва инвестицията. Приказна природа – река, езеро, поле и планина, и близост до столицата. Аз лично не бих заменила къщата си за нищо на света.

  37. Здравейте ,каде се скрихте защо не пишете за проблемите в с.Драговищица които се натрупаха през годината. И какво става с КАНДИДАТ КМЕТОВЕТЕ кой са и за какво се БОРЯТ.

  38. Какво да коментираме за кандидат кметовете. За съжаление всички са подвластни на ” парите под масата” или гонят собствени облаги. За нашото село единственото разумно нещо, което може да свърши бъдещия кмет е да премести селото под шапката на столична голяма община. Не е много като усилие, а резултатите ще бъдат много плюс за живущите. Какво друго да коментираме, като се знае че отново ще се подвластни на най-престъпния град в България, а именно Костинброд. Всичко ще продълж, както е било и до сега, докато хората не се осъзнаят, че с гласа си спомагат за доброто или лошото на родното им място. Веднъж спрат ли да бъдат лукави, подмолни, “андрешковци”, които имат единствено за цел да се покажат или докажат на някои си които ги е почерпил кюфте или кебапче, тогава може и да се случи нещо с това село в положителен аспект. Нямам идея кои ще бъде кмет, но дано има кандидат, които е със ясното самосъзнание, че кмет се става, а и основната идея на кмета е да следи интересите на селото, не собствените негови, да представлява хората, които са дали гласа си за него да се бори за училището, за читалището за детската градина, за инвестиции и откриване на работна ръка на територията на драговищица, ако е такъв лично ще отида да му стисна ръката от уважение.

  39. Опасявам се, че да се премести селото под шапката на столична община никак не е малко усилие. То, ако беше, цяла България щеше да се присламчи към София и да заприличаме на град-държава. Костинброд ще се бори със зъби и нокти за тази община, защото от броя на сателитите зависят и размерите на субсидиите за общината-майка. Въпреки, че по план Драговищица е трябвало да бъде присъединена към София още през 70-те. Но по социалистическо време имаше закон, според който не можеш да притежаваш два имота в едно населено място. Затова хората с апартаменти в София и къщи в Драговищица са се опълчили срещу това решение и така селцето си е останало към Костинброд.

  40. Здравейте каде се губите ? Имаме нов КМЕТ и нов ОБЩИНСКИ Защо не давате никакъв КОМЕНТАР . ТОВА Е ПО ДОБРИЯ ИЗБОР който можеше да се случи в това село.А знаете ли защо ! Дайте ОТГОВОР>>>>

  41. Нема що червен кмет на село и син на общината пак 4 години нищо няма да се случи…на тъпи хора тъпо управление се полага …..

  42. Извинявай но познаваш ли тези хора. ДРАГОВИЩЕНЦИ гласуваха за човек не за ПАРТИЯ. Това беше най добрия възможен ИЗБОР за КМЕТОВЕ.

  43. Извинявай но познаваш ли тези хора. ДРАГОВИЩЕНЦИ гласуваха за човек не за ПАРТИЯ. Това беше най добрия възможен ИЗБОР за КМЕТОВЕ. ХОРАТА НЕ СА ТЪПИ ДА ЗНАЕШ ГОСПОЖО!

  44. Първо, съм госпожица :)) Второ, ако ТИ на това му викаш добър избор, здраве му кажи НИКОЙ от кандидатите не беше точният човек….много слаби кандидатури и сега ще се сърба попарата..в това селце нищо няма да се случи..на следващите избори даже вземете и вместо кмет сложете едно дърво същото ще е прост беше и стария кмет …тъп е и новия …на тъпи, необразовани, изключително прости хора с къса памет и зависимости такова управление се полага…ще го осъзнаете “недоволния” но ще бъде късно за вас дори за вашите деца..мизерията в която живеете и ще живеете ако още не сте го осъзнали значи сте сляп..огледайте се и вижте за какво става въпрос..

  45. Костинбродският кмет обеща автобусна линия 31 да бъде удължена от Голяновци до Драговищица. Два дни преди изборите докара в “Курск” софийския зам.-кмет по транспорта, после идваха от “Градска мобилност” уж да преценят къде да обръщат автобусите – т.е. беше доста убедителна кампания. Обаче, има ли развитие? Някой знае ли? Или ще се окаже поредната предизборна партенка?

  46. Костинбродския кмет е от ГЕРБ ..Драговищица избра кмет от БСП ….развитие след този сценариии …няма да има!! Още 4 години безвремие…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *