Имотите в Източна Германия

Докато се рових из форумите на инвестора, попаднах на една българска агенция, предлагаща имоти в Източна Гремания. Повечето имоти са в приятни градове от по 20 – 250 хиляди жители с цени доста по-добри от тези у нас. А, да, и там такова понятие като “шпакловка и замазка” не върви. Ето само някои примери:

  • Апартамент 70кв. в Наумбург на цена 40,000 евро. 4 стаи и маза, реновирана сграда от 1959-а.
  • Двустаен апартамент 65кв. в Ауе на цена 32,000 евро. Към апартамента има изба.
  • Тристаен 65кв в Плауен на цена 18,000 евро. Апартаментът е в санирана старинна сграда.
  • Едностаен в 43кв. Цвикау на цена 14,000 евро. Има изба, както и повечето други апартаменти. 
  • Четиристаен 75кв. в центъра на Хале на цена 26,500 евро. Сградата е от 1910-а.
В допълнение на това се продават и цели сгради с десетки жилища на цената на една лъскава къща в Бояна или Симеоново. Дали няма нещо сбъркано в пазара на имоти у нас?

П.С. Нямаме нищо общо с г-н Калчев и агенцията му, вероятно има и много други, които предлагат имоти в Германия. За разлика от повечето български агенции за недвижими имоти, сайтът на Калчев предоставя достатъчно информация за предлаганите имоти, затова взех примерите от него.

33 thoughts on “Имотите в Източна Германия”

  1. Понеже следя всички предавания за имоти(строителство, покупко-продажби, ремонти) до които успея да се докопам през нета(или по кабеларките), впечатленията са ми, че по света наистина е по-евтино, отколкото у нас.
    За преимер в едно предаване наскоро говориха за Берлин като за една от най-евтините столици в Евтопа, откъм цени на имотите. Като се споменаваше още, че само 13% от живеещите в Берлин са собственици. Останалите 87% живеят под наем.
    Конкретно за Берлин намериха на двойката с която беше предаването три апартамента в близост до центъра, в престижни квартали за около 60 хил. евро…
    Понеже следя толкова предавания все повече се убеждавам, че сме абсурдистан, не поради една или две причини. 🙂

    Разгледах сайта – явно хората/човекът наистина са/е наясно. Това не е никак лоша идея за инвестиция. Всичко с годишна възвъщаемост около 10% се смята за добра инвестиция. А и Германия не е Италия(ужасни усложия за купуване на имоти чувам) по отношение на купуването на имоти от чужденци.
    Ако човек се зачете, ще види че почти навсякъде е упоменато, че апартаментът вече е нает, с такъв и такъв наем, предполагаемо в дългосрочен план и отдавна.
    Не мислех, че тук някой обръща внимание на тези неща случващи се из Европа, затова благодаря за темата и линка към сайта – някак обнадеждаващо ми дойде. 🙂
    Сори за многословието.

  2. Това трябваше да го мислят хората,дето влязоха с ипотеки на цена 1200-1300Е за квадрат в “Малинова долина”. Направо ми е жал за тях…какво ли е усещането да си роб на банката за 20-25 години,изплащайки нещо,чиято реална цена под половината…

  3. Ако знаете как се изкушавам за някоя къщичка в спретнато немско или австрийско село…

  4. Naistina e taka,v Balgaria e mnogo po-skapo i zatova sam reshila da vzema zaem ,da prodam edno miasto tuka i da si kupia i ziveia tam ,ako imam pravo ,kato shte triabva da se pointeresuvam kak stoiat neshtata. Ako uspeia da se snabdia sas sredstva shte vi se obadia za da mi preporashate neshto. Blagodaria

  5. Искам да купя имот в Германия,нотариусът ми поиска данъчен номер…който в Бг не ми е известно да имам…може ли някой да отговори как трябва да се справя с проблема?Към кого трябва да се обърна ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *