Търкулнало се дънерчето…

– Нещо трополи долу, ще слезеш ли да видиш?
– Не сега, каталясал съм.
– Ама може козите да са влезли в двора!
– Майната им.
– Може уличните кучета да са влезли и да серат наред по лехите!
– Майната им.

Смъкнах се по стълбите, надникнах навън… съседите отсреща си говореха нещо на двора си и се смееха. Може пък те да си товарят някакъв багаж и да се чува и у нас. Прибрах се обратно, заключих и се качих нагоре. Наистина се бяхме уморили доста днес.

Доста по-късно вечерта излязох да хвърля боклука и го видях. Големият дънер-масичка гордо се мъдреше до по-малките си събратя столчета. Много, ама много приятна изненада от същите тези съседи, които ни бяха изтъркулили така и дънерчетата-столчета :). Следобедното ни пиене на чай най-сетне ще си има и маса.

Мдааа… ще трябва да измислим подходящ отговор 🙂

3 thoughts on “Търкулнало се дънерчето…”

  1. При нас долетяха щъркелите. Не зная може ли и как в коментарите да се качват снимки, но нищо, важното е, че пролетта дойде. А вие чакате ли щъркели около новата къща (и в двата смисъла, моля за извинение ако не съм деликатна :)))?

  2. Можеш да пуснеш линк, ако снимките са качени някъде другаде… иначе директно в коментарите – не.

    Иначе щъркели на гости приемаме, но задължително без багаж 😀

  3. Мхм, и аз видях вчера три бр., но снимки нъц – как да им взема съгласието – да вземат да ме съдят после 🙂 Обаче на – тревата не расте и това е – сигурно е студено.. Дано не я “изнесат” мравките, че не знам вече… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *