Abitare & Bravacasa – неочаквано добра…

Рядко се връзвам на реклама и още по-рядко си струва. В този случай не сбърках. Новият, ноемврийски брой на “Bravacasa” върви в комплект с пилотния брой на български на списанието за архитектура, дизайн и изкуство “Abitare”.

Какво ме впечатли в тандема:

 • Курс по проектиране на Енцо Мари: малката доза потупване по рамото и усмивка, от която определено имах нужда.
 • Петият елемент: Необичайна, привлекателна, уютна… и глинена. Къщата в село Баня (арх. Кирил Кирилов, инж. Михаил Михалев) е изградена от ръцете на собствениците си. Буквално. Селекцията на снимките в списанието е доста по-добра, отколкото в сайта… не знам защо QM пренебрегват така онлайн версията си.
 • Къщата Термос от рубриката SOS Abitare или защо не бих живяла в нещо толкова авангардно.
 • Блок 647 в Люлин: да изпреварим “побългаряването” и “усвояването” още на етап проект.
 • Градил Илия килия: Тодор Колев и Харалан Александров за страстта на българина към недвижими имоти.
 • “Къща за гости” от Виргиния Захариева: само си “плакнах” очите… много интересен материал, просто съм далеч от тези мащаби. И все пак веранда с дървен дъсчен под и малко тучна зелена морава е мечта, която можем да си позволим да обърнем в реалност.
 • Повърхности: селекция от най-интересните стенни и подови облицовки от различни материали. Знаете ли какво е лукон? Бетон с оптични влакна… има якостта и плътността на армиран бетон, но светлината и сенките прозират през бетона. 
 • Личният Албум на Ани Лийбовиц… отново. Този месец имаше достатъчно статии на тази тема къде ли не, но на мен някак си не ми омръзва.
 • Градежът или какво е да живееш в склуптура на Павел Койчев.
Почти не ми се случва да намеря толкова материал за четене в едно списание на QM… обикновено ги купувам, за да гледам картинки. Този път ме изненадаха приятно. За 8,50 лв получваш двете списания – струва си пробата, като се има предвид, че Abitare ще е на цена 10 лв от следващия брой.

(Честит Рожден Ден, Прасуне 🙂 Следващия да го изкараме в нашата си колибка вече! )

4 thoughts on “Abitare & Bravacasa – неочаквано добра…”

 1. Уф, как не съм видяла по-рано! Честит ден-ден! Аз пък ви пожелавам на двамата голяма подредена къща с огромен двор и ….красота 🙂

 2. Благодаря (с голямо закъснение) 🙂 Трябва да се видим в Своге да почерпя 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *